Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ce perioadă de rambursare este recomandat să alegeţi pentru împrumutul de la bancă?

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4471

O perioadă de rambursare mai lungă aduce cu sine rate lunare mai mici, dar şi dobânzi mai mari, ceea ce înseamnă că în final înapoiaţi băncii o sumă mult mai mare decât cea pe care aţi împrumutat-o. În schimb, dacă optaţi să achitaţi creditul într-un timp mai scurt, valoarea rambursată la sfârşitul perioadei de creditare va fi considerabil mai mică.

Ce perioadă de rambursare este recomandat să alegeţi pentru împrumutul de la bancă?Majoritatea creditelor imobiliare pe care le au băncile din România în portofoliu oferă clienţilor posibilitatea de a se împrumuta pe perioade de până la 20 ani. Sunt însă şi instituţii financiare care vând credite pe 40 ani. Condiţia este ca la scadenţă beneficiarul să nu depăşească vârsta legala de pensionare.

Cum faci când vrei să scapi de un credit? Perioada de criză a condus mulţi posesori de contracte de credit în situaţia de a nu mai putea plăti ratele. În această situaţie, ... Perioada de rambursare influenţează direct suma totală plătita pentru un credit. Daca această perioada este mai scurtă, clientul plăteşte mai puţină dobândă şi automat suma totală pe care clientul o rambursează este mai mică. Cu cât perioada de creditare este mai extinsă, cu atât dobânzile totale plătite de cel care se împrumută sunt mai mari” explică specialiştii financiari de la Conso.ro.

Să luăm exemplul unui credit de 20.000 euro contractat la o dobândă de 8%. În acest caz, clientul salvează aproximativ 5.000 euro daca alege o perioadă de rambursare mai mică cu cinci ani, dacă în loc de 25 ani optează pentru 20 de ani.  Dar acest lucru presupune o rată lunară mai mare. Nu vă imaginaţi însă Cum îţi vinzi locuinţa, înainte de termenul impus de bancă? Vânzarea locuinţelor cumpărate prin credit este delicată, mai ales dacă este vorba despre un contract Prima Casă. În acest caz, ... costuri foarte mari, vorbim în plus de 12 euro pe lună.

Pentru un credit în valoare 50.000 euro cu a dobândă de 10%, acordat pe o perioadă de 30 ani, beneficiarul va plăti în final peste 100.000 euro. În schimb, dacă alege să achite creditul în 20 ani, atunci suma plătite va scădea semnificativ, ajungând la 65.000 euro.

„Bineînţeles, nu întotdeauna este posibilă comprimarea termenului de creditare, deoarece solicitanţii trebuie să se încadreze în criteriile impuse de Banca Naţională. Pentru persoanele aflate la limita pragului de îndatorare, singura soluţie pentru a se califica pentru un împrumut rămâne varianta extinderii duratei finanţării” susţin analiştii financiari de la Conso.ro.

Cât economiseşti dacă achiţi creditul în avans? În perioada de criză, oricine se gândeşte cum să scape mai repede sau mai uşor de credite. Rambursarea anticipată este dorinţa oricărui ... Rambursarea în avans vă poate scăpa de plata dobânzilor mari

Dacă la contractarea creditului aţi ales să înapoiaţi băncii banii în 30 ani, nu înseamnă că acest lucru este bătut în cuie. Există posibilitatea achitării împrumutului în avans şi astfel veţi putea reduce costul datoriei finale. 

Nu uitaţi însă că trebuie să ţineţi cont şi de comisionul de rambursare anticipată. Conform legislaţiei, instituţiile de credit pot solicita comisioane de rambursare doar in cazul în care împrumutul are dobândă fixă. Chiar şi în aceste condiţii, comisionul de rambursare anticipată este de cel mult 0,5% in ultimul an de creditare, respectiv maximum 1% in restul perioadei.

CITEȘTE ȘI Nu lăsa executorii să te jefuiască. Ai dreptul legal de a păstra bunurile care îţi asigură un trai decent Executarea silită este cea mai mare ameninţare care apasă pe umerii clienţilor bancari. Clienţii care contractează credite pe termen lung, cum ar fi ... Nu lăsa executorii să te jefuiască. Ai dreptul legal de a păstra bunurile care îţi asigură un trai decent

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video