Este cunoscut faptul că în fiecare stat există regiuni cu proprietăţi mai scumpe şi altele cu locuinţe mai accesibile. Spre exemplu, în sudul Franţei , in general, proprietăţile au cele mai mari preţuri.

Astfel, la circa jumătate de oră de mers cu maşina de Paris, într-un orăşel situat de-a lungul Senei un castel cochet se vinde la 4,5 milioane Euro.

Chiar dacă a fost construit la 1878, castelul a fost adaptat zilelor noastre, având o piscină acoperită, jacuzzi şi o sală de fitness. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 800 mp şi un domeniu 36.000 mp.


În Londra, într-o zonă bună şi liniştită a oraşului, lângă Holland Park o vilă cu trei niveluri şi opt camere spaţioase poate fi cumpărată cu 6,5 milioane Euro.

Vila dispune de un sistem de securitate performant despre care proprietarul spune că a costat foarte mult, fără a preciza însă suma exactă.


La 8 milioane  de euro, am găsit în Franţa, pe Coasta de Azur o vilă cu nouă dormitoare, o spălătorie, patru băi, living room, dining room şi un garaj pentru trei maşini. În curtea interioară se află o piscină de 70 mp.

Suprafaţa utilă a proprietăţii este 540 mp, iar terenul măsoară 1,8 hectare. Conacul se află foarte aproape de oraşul Saint Tropez.


În sudul Spaniei, în oraşul Marbella, unul dintre cele mai importante centre turistice ale Coastei del Sol, o vilă cochetă cu şase dormitoare şi tot atâtea băi costă aproape 8 milioane Euro.

Locuinţa de lux se întinde pe un singur nivel şi are o suprafaţă utilă de 1200 mp şi o grădină de 6000 mp.


Promovată ca o oportunitate cu care te întâlneşti o singură dată în viaţă, proprietarul unei vile din Monte Carlo speră să obţină 10,5 milioane Euro pe ea. Proprietatea cu adevărat luxoasă are trei dormitoare , două băi, o spălătorie, pivniţă şi o grădiniţă nu foarte spaţioasă.

Şi în insulele Cayman, metrul pătrat construit costă mii de Euro în cazul proprietăţilor exclusiviste, situate pe plajă.

Spre exemplu, o vilă de 900 de metri pătraţi, cu şapte camere şi opt băi a fost scoasă la vânzare la aproape 5,7 milioane euro.

 



18 August 2010