Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ce s-a mai construit nou pe batranul continent. Arhitectura contemporana din Europa

Publicat: | Sursa: HotNews.ro | Numar afişări: 2253

In Romania ultimilor douazeci de ani arhitectura contemporana a fost demonizata, majoritatea populatiei avand alergie la "turnuri", "monstrii din beton si sticla", "cutiile acelea fara ferestre". Cu alte cuvinte, oamenii au ajuns sa deteste materialele de constructii noi (beton, otel, sticla) si arhitectura contemporana.

sursa: hotnews.roDe multe ori, reactia este justificata, daca ne uitam la ororile care au aparut in Capitala si care poarta numele de "cladiri moderne". Asta nu inseamna insa ca din beton, sticla si otel nu se pot face cladiri extraordinare. Traim in secolul XXI si nu se mai pot face case ca in secolul XVIII.

Tari precum Austria, Italia, Franta sau Germania, unde mergem si ne place, au pastrat constructiile vechi, le-au ingrijit, dar atunci cand au trebuit sa demoleze si sa construiasca altceva in loc, au construit contemporan, arhitectura fiind de cea mai buna calitate.

Pentru obiectivele publice s-au facut concursuri de arhitectura, iar mediul privat a adoptat idea ca "o cladire emblematica va fi mai usor de inchiriat, va atrage mai mult clientii". Respectand aceste reguli, cladirile noi au devenit simboluri ale respectivelor orase si atrag zeci de mii de turisti anual.

Spre exemplu, Muzeul de arta moderna din Roma, Maxxi Museum, proiectat de celebra arhitecta Zahaha Hadid, a devenit un simbol al Romei (informatii si fotografii pe: http://www.zaha-hadid.com/cultural/maxxi ). Acelasi lucru se poate spune si de Muzeul de arta Moderna din Viena si Kolumba Museum din Koln (http://www.archdaily.com/72192/kolumba-musuem-peter-zumthor/), proiectat de Peter Zumthor, unul dintre cei mai buni arhitectii ai lumii.

De asemenea, in aceste tari s-au construit si cartiere de zgarie-nori care au devenit cunoscute in intreaga lume. Sigur, nu in centrul istoric al orasului, ci acolo unde le era locul.

Va prezentam o galerie foto cu cladiri contemporane din Paris, Viena, Roma si Koln.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video