Străzile pline de viaţă ale capitalei Palermo îţi arată atmosfera tipic siciliană, vei vedea o mulţime de pieţe şi de străduţe carismatice, arhitectură arabo-normandă şi muzee arheologice. Plajele relaxante din Insulele Eoliene trăiesc într-un ritm calm. Descoperă Sicilia şi prin alimente sale şi urmează exemplul localnicilor: începe şi sfârşeşte ziua cu o îngheţată!

19119-oferta_33789044paste-sicilia-2.jpgSicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană, fiind o regiune autonomă a Italiei. Cu insuliţe în jurul său precum Insulele Egadi, Insulele Eoliene, Pantelleria, Lampedusa. Numele oficial este Regiunea Autonomă Siciliană (Regione Autonoma Siciliana). Iar principalele oraşe sunt Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Marsala şi Trapani. Un alt oraş de mare importanţă este Taormina.

Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro ne spune care sunt cele mai plăcute atracţii din Sicilia sunt:

1. Explorează La Kalsa din Palermo: cartierul a fost creat în timpul dominaţiei arabe are caracteristicile unui oraş din Africa de Nord. Este dens populat, are străzi înguste şi pieţe care oferă o imagine reală a vieţii locale siciliene, spre deosebire de oriunde altundeva pe insulă. Pentru a face experienţa mai autentică, cumpără babbaluci de la unul dintre vânzători! Aceştia sunt melci mici marinaţi şi vânduţi în conuri de hârtie pentru a fi devoraţi pe loc.

2. Planifică o plimbare în Apeninii sicilieni! Insula nu este formată numai din regiuni de litoral. Pentru o imagine de ansamblu asupra vieţii din "Alpii sicilieni", explorează cel mai mare parc naţional, Parco Naturale Regionale delle Madonie. Câmpiile, ideale pentru picnic vara, sunt pârtie pentru schiori în timpul iernii.

3. Alpinism pe vulcan: Urmează paşii lui Ingrid Bergman, care a venit aici în 1949 cu iubitul ei, directorul de film, Roberto Rossellini, pentru a realiza cadrele pentru filmul Stromboli. Pe Insula Eoliană Stromboli, una dintre cele mai spectaculoase , vei vedea scântei ale vulcanului. Pentru cele mai dramatice privelişti, planifică vizita noaptea, când poţi vedea cum lava curge spre mare de-a lungul Sciara del Fuoco (Traseele de foc). În partea de sus, vei asista la explozii de foc, un spectacol care durează de secole. Trebuie să porţi o pelerină peste haine.

4. Răcoreşte-te în Valea Alcantara! Vizitate adesea de la Taormina în drum spre Vulcanul Etna, cheile Alcantara lava sunt cel mai bun loc pentru a experimenta apele răcoroase atunci când temperaturile cresc din mai până în septembrie. Aceste chei au fost sculptate în stâncă de un râu cu acelaşi nume care a creat şi erupţia Muntelui Etna. Poţi închiria cizme lungi, dar cel mai bine e să ai la tine un costum de baie. Nu e nimic mai plăcut ca joaca în aceste ape răcoroase.

5. Vizitează oraşul medieval Erice, suspendat la 755m deasupra nivelului mării. Anticii au numit acest oraş Eryx, iar templul glorios de aur, dedicat zeiţei Afrodita (aflat în cel mai înalt punct al oraşului) a fost ca un far strălucitor pentru marinarii antici. Te poţi plimba pe străzile sale pietruite şi prin grădinile pline cu flori. Nu rata vanela, o alee atât de îngustă, că numai o singură persoană poate trece. Mulţi sicilieni vin aici să-şi caute neveste, pentru că femeile din Erice sunt fost considerate cele mai frumoase din Sicilia de secole.

"În Pozzalo, portul din sudul Siciliei, turiştii se bucură de o pauză cu bunătăţile cofetăriei locale. Urmează oprirea în Nordul insulei aproape de Mesina, pentru a vizita perla Mediteranei, Taormina, cu frumoasele ei străzi, grădini şi vestigii greceşti şi romane. Următoarea oprire este la cel mai mare vulcan al Europei, Etna, turiştii vor poposi la 3000 de metri altitudine. Alege plimbarea prin parcurile arheologice din Piaţa Armerina sau Selinunte, admiră câmpiile calcaroase bătute de vant, ţinuturile însorite, scăldate în marea de culoarea safirului. Navighează cu "barca" cu pânze precum Ulysse de-a lungul ţărmului, savurează fiecare moment de la răsăritul sau apusul soarelui, în timp ce pe coastă ţi se dezvaluie coloane de temple rămase neatinse încă." a declarat pentru IMOPEDIA.ro Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Nu rataţi bunătăţile siciliene!

Gastronomia siciliană este impresionantă prin bogăţie şi diversitate, oferă de la preparate din peşte şi fructe de mare, până la preparate proaspete şi naturale de fermă, renumitele spaghetti şi paste, specialităţi de brânzeturi, salate, dar şi desert, precum îngheţata siciliană, frutta di Martorana - prăjitura cu marţipan şi fructe proaspete.


Oferte de vacanţă

Hotel Albergo Athenaeum 3*
- de la 262 Euro/pers.
- 7 nopţi cazare
- bilet de avion Bucureşti - Sicilia şi retur - de la 285 Euro/pers. cu escală la Roma
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro

Hotel Excelsior Hilton Palermo 4*
- de la 350 Euro/pers.
- cameră twin, 7 nopţi cazare
- bilet de avion Bucureşti - Sicilia şi retur - de la 285 Euro/pers. cu escală la Roma
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro

11 June 2011