Una dintre cele mai senzationale piscine din lume va fi construita la etajul 38 al unui ansamblu rezidential din zona central a orasului Singapore. Cadirea, intitulata sugestiv Habitat Sky, care va fi inaugurata in 2016.

25008-cea-mai-inalta-piscina-din-lume-vezi-unde-va-fi.jpgRezultat al imaginatiei unui celebru arhitect, palestianul Moshe Safdie, piscina va uni practic doua turnuri, care vor gazdui impreuna 509 apartamente.

Moshe Safdie are deja in portofoliu o serie de cladiri simbol, precum „Habitat 67”, u ansamblu de locuit din Montreal, Muzeul de arte frumoase din Ottawa, precum si un hote tot din singapore, cu terase panpramice in forma de corp de vapor.

Revenind la Habitat Sky, viitorii locatari vor putea trece, la pas, dintr-un turn in celalalt pe doua poduri suspendate, la etajele 14 si 26. Daca vor sa faca acelasi lucru dar inot, trebuie sa ajunga la etajul 38. Senzatia se pare ca va fi unica: vor inota aproape de nori.

"Sky Habitat reprezinta locuinta viitorului: un condominium transformat in casa de locuit, datorita ventilatiei naturale si a gradinilor luxuriante”, arata Wong Heang Fine, presedintele companiei de vanzari in imobiliare, CapitaLand Residential din Singapore.

 

Sursa

29 May 2012