Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Record: 277 milioane euro, cea mai scumpă reședință din lume. Lux regal, într-un castel din Paris (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2932

Un conac distins de lângă Paris a reușit să doboare toate recordurile, în materie de preț: tranzacționat cu 277 milioane euro, a devenit cea mai scumpă proprietate rezidențială din lume. Deși are opulența clădirilor din secolul al XVII-lea, reședința a fost finisată în urmă cu doar patru ani și beneficiază de dispozitive de ultimă generație. Ridicat de un miliardar saudit, în onoarea Regelui Soare al Franței, palatul a fost achiziționat de un alt magnat din Orientul Mijlociu.

4Un mic castel din apropierea Parisului a obținut titlul de cea mai scumpă proprietate rezidențială tranzacționată vreodată. Pentru a deține luxosul conac, un cumpărător din Orientul Mijlociu a plătit nu mai puțin de 277 milioane de euro, eclipsând astfel recordul anterior, de 203 milioane de euro, pentru un penthouse din Londra.

Amplasat între Versailles și Marly-le-Roi, în Île-de-France, palatul se află pe un domeniu spectaculos de 23 de hectare. Ridicat în onoarea Regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, castelul seamănă la fiecare detaliu cu o clădire din secolul al XVII-lea, deși a fost finisat în anul 2011. Fostul proprietar, un miliardar saudit, a dorit să fie respectat fiecare amănunt, pentru ca palatul să aibă „opulența clădirilor franceze de altă dată”.

Fațada clădirii, camerele, mobilierul și decorurile par scoase dintr-un tablou vechi de sute de ani, însă proprietarul beneficiază din plin de facilități moderne: pe lângă o sală de bal sau pivniță pentru vinuri, castelul dispune de un teren de squash, piscină, sală de cinema, club de noapte și un acvariu de mari dimensiuni.

La interiorul palatului, a fost folosită din plin marmura, atât pentru podele și băi, cât și pentru statui. Pereții și tavanele sunt decorate cu picturi murale demne de un muzeu, iar operele de artă înfrumusețează fiecare încăpere. Dispozitive de ultimă generație sunt incorporate discret în finisaje și obiecte de decor, astfel că proprietarul dispune de cea mai nouă tehnologie.

Restul domeniului este la fel de spectaculos ca locuința în sine: grădini elegante amenajate simetric, plante și flori superbe, statui de marmură, un labirint acoperit și o fântână uriașă cu detalii aurite.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video