CEC Bank şi producătorul de materiale de construcţii Adeplast au semnat un protocol prin care banca de stat va acorda credite cu dobândă subvenţionată asociaţiilor care vor să deruleze lucrări de izolare a blocurilor.

20535-termoizolatie2_40611000.jpgProtocolul pentru Termoizolarea României (PTR) prevede ca instituţia bancară să acorde asociaţiilor credite cu dobândă subvenţionată, acestea urmând să acopere, din fonduri proprii, doar o treime din valoarea lucrării.

CEC Bank a lansat în a doua jumătate a anului trecut creditul pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, destinat asociaţiilor de proprietari şi proprietarilor locuinţelor unifamiliale, persoane fizice, în conformitate cu OUG 69/2010.

"Apreciem şi susţinem acest program social foarte important, atât pentru mediu cât şi pentru buzunarele românilor", a declarat într-un comunicat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC.

Protocolul va funcţiona şi cu sprijinul consililor locale, care vor putea să faciliteze traseul avizelor, autorizaţiilor sau realizarea proiectelor de reabilitare şi a auditării energetice a clădirii, fără implicaţii financiare proprii.

"Prin iniţierea PTR am creat o oportunitate de câştig pentru toate părţile implicate. Locatarii vor plăti cu până la 30-40% facturi mai mici la întreţinere, companiile implicate vor produce valoare adăugată la nivel naţional, iar autorităţile se vor putea mândri cu o urbe la standarde ecologice europene", a declarat Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast.


Sursa

23 August 2011