În vremuri în care toată lumea speră la relaxarea creditării, băncile încearcă să găsească tot felul de soluţii pentru a reuşi să împrumute bani mulţi în condiţii de maximă siguranţă. Astfel, companiile sunt clienţii cei mai intens vânaţi în această perioadă. În acest context, CEC Bank a lansat un produs atipic: creditul pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat.

22722-datorii.jpgCEC Bank a găsit o soluţie de creditare foarte bine ancorată în realitatea financiară a vremurilor pe care le traversăm: se adresează companiilor, ceea ce este bine pentru bancă, şi acoperă nevoile economice ale acestora, ceea ce poate încuraja întreprinzătorii care nu agrează ideea de creditare.

Creditul se acordă în lei, pe o perioadă de creditare de maximum 60 luni. Valoarea creditului este determinată de valoarea totală a obligaţiilor restante la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, conform certificatului de atestare fiscală şi nu poate depăşi 50% din cifra de afaceri a ultimului bilanţ anual încheiat. De asemenea, clienţii pot  beneficia de o perioadă de graţie de până la 6 luni, indiferent de perioada de creditare.

Costurile practicate de CEC Bank pentru finanţarea acestor clienţi sunt următoarele:

 - dobânda practicată de bancă este de minimum 9,15%, în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul;

- comision de analiză 0,5% (minimum 50 - maximum 400 lei) aplicabil la valoarea creditului;

- comision de gestiune 0,08% aplicabil lunar la valoarea creditului.  

 "Lansarea acestui credit se înscrie în strategia CEC Bank de stimulare şi încurajare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi totodată de fidelizare a clientelei şi atragere de noi clienţi. Costurile aferente creditului sunt foarte avantajoase şi, în plus, banca nu va percepe comisionul de analiză în cazul clienţilor care vor achiziţiona şi unul din următoarele produse: Internet Banking CEConline, Master Card Business Silver sau Visa Business Silver", a declarat Radu Graţian Gheţea, Preşedintele CEC Bank.

21 December 2011