Finalizarea celor 42 kilometri din autostrada Brasov-Bors, pana la 1 decembrie - termenul impus de premierul Emil Boc - ramane incerta, pentru ca americanii de la Bechtel nu vor finaliza instalarea elementelor de siguranta a traficului.

sursa: www.1235.roChiar daca peste 10 zile se va taia panglica celor 42 de kilometri de autostrada dintre Turda si Gilau, Ministerul Transporturilor trebuie sa inchida circulatia imediat dupa inaugurare pe acest tronson, pentru finalizarea lucrarilor.

 Compania Bechtel spune ca in protocolul semnat in primavara acestui an intre antreprenor si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale „este precizat ca noi trebuie sa finalizam, pana la sfarsitul anului, numai elementele principale ale tronsonului Turda-Gilau".Anul viitor, Ministerul Transporturilor va da in folosinta maximum 12 km din autostrada Transilvania.

Chiar daca ar fi trebuit sa circulam pe inca 76 km din autostrada la sfarsitul lunii februarie 2010, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se va lauda cu maximum 12 km din autostrada Transilvania.

„Nu se stie daca se va taia panglica la cei 42 de kilometri de autostrada intre Turda si Gilau". Chiar daca se va deschide acel tronson pe 1 decembrie, Compania Nationala de Autostrazi va inchide imediat circulatia, dupa ce va defila coloana oficiala, pentru a finaliza montarea elementelor de siguranta. Nu se va putea circula la 1 decembrie pentru ca nu vor fi montate toate elementele de siguranta.



Sursa

20 November 2009