Fondul de investiţii sud-african New Europe Property Investments (NEPI), autorul celor mai mari tranzacţii imobiliare din criză, a anunţat că oferta de drepturi avansată în 28 octombrie acţionarilor companiei s-a închis. Acţionarilor le-a fost oferit un pachet de 14.285.714 acţiuni, echivalentul a circa 40 mil. euro.

22486-martin_da2174d3f5.jpgFondul a primit cu 48% mai multe cereri de subcriere decât oferta iniţială. Peste 1.500 de acţionari au depus cereri pentru încă 6.828.569 de acţiuni, ce se adaugă ofertei iniţiale.

„Răspunsul pozitiv din partea acţionarilor noştri poziţionează NEPI spre continuarea expansiunii sale pe o piaţă care, cel mai probabil, va oferi oportunităţi investiţionale şi mai atractive în lunile viitoare, din cauza reducerii finanţării bancare disponibile", a declarat Martin Slabbbert (foto), CEO-ul NEPI.

Fondul de investiţii sud-african s-a asociat luna trecută cu firmele canadiene CD Capital Partners şi Benevo Capital Corportation, pentru a susţine financiar dezvoltarea mallului Victoria City Center amplasat pe fosta fabrică de textile Dacia din Bucureştii Noi. NEPI participă în primă fază cu circa 5 mil. euro. Acesta este al doilea proiect la care NEPI participă ca finanţator încă de la începutul construcţiei. Compania a încheiat recent un partneriat cu Carrefour Property, divizia imobiliară a francezilor de la Carrefour, alături de care a început construcţia unui centru comercial regional cu o suprafaţă închiriabilă de 55.000 mp în Ploieşti. Până acum compania a cumpărat doar produse generatoare de venit.


Sursa

6 December 2011