Cefin Real Estate Romania, filiala locala a companiei italiene Cefin Holding, va dezvolta in Bucuresti cel mai inalt complex imobiliar din Capitala, care va cuprinde un imobil de birouri cu 36 de etaje, spatii comerciale si hoteliere.

Investitia in acest proiect a fost majorata recent de la 150 mil. euro, la 220 mil. euro. "Am marit valoarea investitiei in acest proiect pentru ca am majorat suprafata de birouri de la 20.000 de metri patrati, la 40.000 de metri patrati si am extins, de asemenea, si spatiul destinat galeriei comerciale. De asemenea, va fi construit si un spatiu de parcare dispus pe doua etaje", a declarat George Margescu, directorul general al companiei Cefin Real Estate.Cefin are deja incheiat cu fondul austriac de investitii Europolis un contract de preemtiune pentru acest proiect, decizie care face parte din strategia companiei de a forma parteneriate cu fonduri specializate in real estate.

"Am incheiat un acord prin care fondul austriac va achizitiona proiectul dupa finalizare. Cefin semneaza astfel de contracte pentru toate proiectele pe care le dezvolta", spune Stefano Albarosa, presedintele Cefin Holding.

Cel mai inalt complex imobiliar din Capitala va fi localizat in sectorul 2 din Bucuresti, pe strada Barbu Vacarescu, si va avea o suprafata construita de 85.000 de metri patrati, respectiv un hotel de cinci stele, o cladire de birouri de 125 de metri si o galerie comerciala.

Proiectul din Barbu Vacarescu a fost proiectat de biroul de arhitectura Dan Hanganu, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti romani la nivel international.

"Cand am inceput acest proiect n-am avut ambitia sa construim cea mai inalta cladire de birouri, insa daca acest proiect va fi aprobat de Primarie ar putea deveni cel mai inalt turn din Capitala", precizeaza Margescu.

Sursa

27 April 2007