Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cel mai mare aeroport al lumii se deschide în 2019 și este o adevărată operă de artă

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 11346

În China, construcțiile ajung adesea la rang de artă, dar atunci când vine vorba despre construcția unui aeroport-record, chinezii nu par să accepte niciun fel de limitare. Nu contează cât costă și cât de complicată este construcția, ea va fi livrată repede și construită cu simț de răspundere. Așa se face că, în mai puțin de doi ani, aeroportul din Beijing va fi cel mai mare din lume și cu siguranță spectaculos pe măsură.

aeroport beijingAtunci când china a decis că are nevoie de un nou aeroport pentru a face față traficului aerian, au fost chemați cei mai buni specialiști ai lumii. Proiectul a fost făcut chiar de un arhitect-reper al lumii, Zaha Hadid, prima femeie care a primit Premiul Pritzker, o onoare pentru arhitecți. În anul 2012 i s-a acordat chiar și titlul de Doamnă-comandor al Ordinului Imperiului Britanic. Aceasta a murit în anul 2016, iar proiectul aeroportului din Beijing a fost una dintre ultimele sale lucrări. Proiectul include un hub central, cu șase vârfuri curbate. Pasagerii vor putea circula în diferitele zone ale aeroportului prin pasarele interconectate.

„Simetria generală a designului terminalelor aeroportului, împreună cu formele sale interconectate,aeroport beijing interior creează o compoziție fluidă care evocă dovezile armoniei și echilibrului din peisajele chinezești, în timp ce culorile și materialele sale sunt o expresie a limbajului vizual în cultura tradițională chineză” se arată pe pagina web a regretatei arhitecte.

aeroport beijing vedereÎn anul 2019 vor fi puse în funcțiune doar patru piste ale aeroportului, dar în timp, progresiv, se vor deschide mai multe piste, până când capacitatea aeroporului va ajunge la 100 de milioane de pasageri pe an. În paralel se va construi și o cale ferată de mare viteză, pe care pasagerii o vor putea folosi pentru a ajunge la aeroport. 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video