Blackstone Group, cel mai mare fond de investitii privat din lume, a returnat in al doilea trimestru al anului 3 milioane de dolari, reprezentand o parte din ponderea din profit care a fost impartita managerilor sau partenerilor grupului, investitorilor de la Blackstone Real Estate Partners International LP, potrivit unor surse care au date referitoare la efectuarea platii, citate de Bloomberg.

In general, fondurile de investitii impart o parte din profiturile investitiilor pe care le fac in numele altor investitori, de obicei 20%, firmei care le controleaza si managerilor de investitii. Daca portofoliul firmei sufera un declin permanent in valoare, aceste provizii de bani trebuie redistribuite de catre grupul mama catre vehiculele investitionale din portofoliu pentru a preveni ca partea lor de profit sa depaseasca 20%.

Este pentru prima data cand fondul de investitii ia inapoi banii platiti managerilor sai. Sursa citata adauuga ca in acest trimestru fondul de investitii ar putea sa mai plateasca inca 115,7 mil. dolari catre investitorii unui alt vehicul de investitii imobiliare din potrofoliu-Blackstone Real Estate Partners IV.

 


30 August 2010