Argo Real Estate Opportunities Fund, cel mai mare proprietar de parcuri de retail din România, implementează un program educaţional dedicat românilor de peste 50 de ani care vor să înveţe tainele computerului. Proiectul „Silver Surfer“ a demarat în 15 decembrie în Shopping City Suceava şi Era Shopping Park Iaşi, urmând ca în perioada următoare să fie implementat şi în proiectele Argo din Oradea şi Sibiu.

28734-batran_01_c817002473.jpgInstruirea cursanţilor este gratuită şi se realizează cu mijloacele logistice ale Argo. „ Prin cursurile săptămânale Silver Surfer, vârstnicii vor putea dobândi abilităţile necesare şi încrederea de a folosi singuri calculatorul şi de a naviga pe internet. Milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinatate sau au emigrat, având rude care au rămas în România- între care aproape întotdeauna se află părinţii şi bunicii, iar comunicarea prin internet este esenţială în aceste cazuri”, spune Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund.

Cursurile încep cu noţiunile de bază privind calculatorul, tastatura, mouse-ul şi alte periferice şi merg până la învăţarea modului în care se trimite o felicitare electronică şi se pot contacta prieteni sau colegi pe Facebook. Seniorii vor învăţa să navigheze pe internet, să îşi seteze un cont de email, să trimită şi să primească emailuri text sau cu ataşament, precum şi să discute cu familia sau prietenii din întrega lume prin intermediul Skype, de exemplu.

Cursurile pot fi folositoare atât pensionarilor, cât şi persoanelor care încă sunt active, îşi caută un  loc de muncă şi doresc să aibă cunoştinţe în plus. „Nu este niciodată prea târziu să foloseşti computerul sau internetul. Astăzi smartphone-urile, tabletele şi PC-urile sunt mult mai uşor de folosit. Tatăl meu a cumpărat primul laptop la vârsta de 73 de ani şi regulat mă contactează prin email sau facetime. De asemenea, cel mai în vârstă utilizator Facebook este Florence Detlor - 101 ani, iar Les Loken a postat pe Youtube amintiri fascinante despre al doilea război mondial”, a precizat Graham Kilbane.

Internetul este folosit în România în special de către generaţia tânără, iar creşterea a fost masivă în ultima perioadă (873% în intervalul 2000-2010). Cu toate acestea, rata de penetrare a internetului este de doar 35,5% în comparaţie cu media europeană de 58,4%.

Argo Real Estate Opportunities Fund deţine patru parcuri de retail în România Shopping City Sibiu, Shopping CitySuceava, Era Shopping Park Oradea şi Era Shopping Park Iaşi care cumulează o suprafaţă totală închiriabilă de 271.000 mp. Următorul în topul proprietarilor de centre comerciale din România este ieşeanul Iulian Dascălu cu o suprafaţă totală de 239.100 mp închiriabili şi austriecii de la Immofinanz cu 186.000 mp.

 

Sursa

19 December 2012