Chiar dacă este construit în China, acolo unde a devenit o obişuinţă construirea unor structuri gigant, complexul Galaxy Soho din Beijing este considerat de specialiştii în arhitectură, design şi urbanism o adevărată operă de artă. În galeria foto de mai jos, vă puteţi delecta cu formele suprarealiste ale acestei construcţii superbe.

27829-th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_galaxy_soho.jpgChiar dacă unele fotografii realizate de Iwan Baan par mai degrabă nişte randări, ele sunt fotografii. Este adevărat că diferenţa dintre fotografii şi randări este destul de greu de observat.

Complexul Galaxy Soho are 18 etaje şi dispune de un hotel, mai multe zone comerciale, săli de conferinţă, săli de sport şi alte facilităţi pentru desfăşurarea unor activităţi sportive, zonă educaţională pentru copii, "community centre", "performance centre", parcări, etc.

Autorul este Zaha Hadid,  femeie britanică de origine irakiană care a câştigat mai multe premii de arhitectură. În 2008, s-a clasat pe locul 69 în Topul Forbes al celor mai puternice femei din lume, iar în 2010 a fost printre "gânditorii cu cea mai mare influenţă în cultura contemporană" în Topul 100 al publicaţiei Time.

 

Sursa

5 November 2012