Cel putin 60% din profitul Loteriei este destinat constructiei de locuinte


Capital - 07.07.2006
 

O cota de minimum 60% din profitul realizat in cursul acestui an de Compania Nationala Loteria Romana este destinata finantarii constructiei de locuinte pentru tineret, realizarii salilor de sport, precum si a Arenei Sportive Polivalente si Salii Polivalente.

Fondurile estimate pentru aceste proiecte se ridica la valoarea de 55,064 milioane lei, cu aproape cinci milioane de lei mai mari decat cele alocate anul trecut, respectiv 50,463 milioane lei. Aceste fonduri vor fi varsate in bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

De asemenea, o cota de 0,4 % din profitul net al Loteriei, adica aproximativ 374.420 lei, este destinata achizitiei de publicatii pentru bibliotecile publice si pentru acordarea unor tichete valorice pentru achizitionarea unor publicatii de catre elevi, studenti si persoane cu un venit lunar sub nivelul salariului minim pe economie precum si nevazatorilor si surdo–mutilor.

Un procent din profitul anual realizat de companie, in calitatea sa de operator care organizeaza jocuri de noroc este alocat alimentarii Fondului cinematografic.

Suma alocata astfel, respectiv 936.060 lei, va sprijini dezvoltarea activitatii cinematografice si indeplinirea atributiilor ce revin Centrului National al Cinematografiei. Comparativ, anul trecut a fost alocata in acest scop suma de 853.000 lei.

Profitul net anual aferent activitatii de pronosticuri sportive, estimat la 521.000 lei va fi directionat la Agentia Nationala pentru Sport, pentru finantarea activitatii sportive, inclusiv Comitetului Olimpic Roman si Federatiei Romane de Fotbal.

Pentru acest an, reprezentantii Loteriei, prognozeaza o crestere a profitului brut cu 5,1% fata de 2005, in suma totala de 111,4 milioane lei.

Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2006 al Companiei Nationale Loteria Romana a fost fundamentat in baza analizei indicatorilor realizati in anul 2005 si a dimensionarii reale a influentelor directe asupra cheltuielilor pentru anul 2006, potrivit indicelui de inflatie prognozat si a tendintei de crestere a ratei leu/euro.

Citeste articolul integral in Capital


Capital
 

7 July 2006