Atunci când vine vorba de vacanțe, cei mai mulți turiști își doresc să fie creativi. Să meargă în locuri necunoscute, să descopere lumea. Toți își doresc, dar câțiva chiar reușesc. Cei care au cutreierat lumea și-au exprimat preferințele într-un top al celor mai frumoase insule din lume – idei de vacanță, de la turiști de profesie.

41451-maui.jpgMaui, Hawaii, este pe locul 1 al acestui top această insulă este una dedicată iubitorilor naturii. Pădurile de bambus și fabuloasele cascade pot fi explorate prin trasee bine organizate. Plajele cu nisip auriu sunt ideale pentru iubitorii windsurfingului sau snorkeling. Chiar și de la volanul unui autoturism, insuma Maui va cuceri garantat inimile turiștilor. 

Santorini este o insulă bine cunoscută chiar și de cei care nu au41452-santorini.jpg fost niciodată acolo. Cu locuințele colorate  și săpate în stânci, cu apa de safir, cu clădirile albe și cu acoperiș de culoarea cerului, intră direct pe locul doi în topul celor mai iubite insule. Plajele cu nisip negru sunt o invitație pentru plimbări nesfârșite, iar sătucurile rustice sunt faimoase pentru perfecțiunea lor. Dintre ele, Oia este faimos pentru apusurile epice, care par pictate cu toate culorile de pe paleta unui artist.

41453-jamaica.jpgJamaica intră direct pe locul trei în topul celor mai iubite insule. Cunoscută ca tărâmul lemnului și al apei, este locul perfect pentru natură și aventură. Locul este renumit pentru privitorii de păsări și drumeții. iubitorii de reggae și dancehall vor fi încântați de cluburile din zonă. Montego Bay este perfect pentru snorkeling și cumpărături, în timp ce zonele de spa din Ocho Rios vor face orice stres să dispară.

Bali este supranumit și paradisul indonezian. Nisipurile albe, creaturile tropicale, recifurile de41454-bali.jpg corali. Pe malul mării sunt locurile perfecte pentru reprezentații de dansuri tradiționale, cursuri de yoga sau ateliere creative tradiționale. Bali este pe locul patru în topul celor mai iubite insule.

41455-majorca.jpgPe locul cinci este Majorca, una dintre insulele cele mai iubite de tineri. Zona este animată de delfini, lei de mare și... copii, insula fiind renumită pentru multiplele plaje pentru familie.

Phuket, cea mai mare insulă din Thailanda, este un magnet41456-phuket.jpg pentru iubitorii plajelor și pentru scunfundătorii profesioniști. Lagunele albastre și apusurile spectaculoase crează o atmosferă de vis. Sporturile acvatice sunt cele mai populare activități, dar pentru cei care caută varietatea, pe insulă există și grădini spectaculoase, temple budiste sau aquariumuri.

 

20 May 2017