Criza nu e la fel pentru toată lumea.

În timp ce unii proprietari au tăiat chiar şi peste 50% din preţ doar-doar şi-or vinde imobilele, altora nici prin cap nu le trece să-şi ieftinească proprietăţile. E firesc, dacă deţin una dintre cele mai scumpe case din lume.

yourmoney.wall-street.ro/Revista americană Forbes a studiat piaţa imobiliară mondială şi a alcătuit un top al acestor proprietăţi.
Astfel, la ora actuală cea mai scumpă casă din lume este cea numită „The Manor", situată în Los Angeles. Imobilul costă 150 de milioane de dolari şi a fost construit de Candy şi Aaron Spelling.

Pe locul secund în top se află Fleur De Lys, tot din Los Angeles. Casa din faimosul cartier Beverly Hills a fost modelată după palatul lui Louis al XIV-lea, de la Versailles, şi îi aparţine Suzannei Saperstein. Preţul este de 125 de milioane de dolari.

Proprietatea de pe locul al treilea costă 117 milioane de dolari. Este vorba despre Updown Court din Windlesham, Surrey, care are nu mai puţin de 103 camere şi despre care se spune că ar fi mai mare decât palatele Buckingham şi Hampton Court la un loc.
Pe locul patru în top se află Villa Leopolda. Proprietatea costă 102 milioane de dolari şi se află în Franţa, pe Coasta de Azur.

Locul 5 este ocupat de Albemarle House din California şi Tranquility din Nevada, fiecare costând câte 100 de milioane de dolari. Aceasta din urmă a fost construită de Joel Horowitz, co-fondatorul Tommy Hilfiger.
Villa La Palladiana din Cap d'Ail, Franţa s-a clasat pe poziţia a şasea în topul Forbes. Casa, care are nouă apartamente, piscină interioară, piscină exterioară, saună, sală de fitness şi numeroase terase şi balcoane, costă 76 de milioane de dolari.

Locul şapte este împărţit de două proprietăţi din Statele Unite ale Americii. Una se află în New York, iar cealaltă în California, însă au acelaşi preţ: 75 de milioane de dolari.
Imobilul numit Cielo de Bonaire din Mallorca, Spania, ocupă locul 8. Casa costă 74 de milioane de dolari, dar face toţi banii. Are opt dormitoare, opt băi, o casă de oaspeţi, lift, teren de tenis şi multe alte facilităţi.

Pe penultimul loc în clasamentul întocmit de Forbes se află o proprietate din cartierul Bel-Air, din Los Angeles. Casa costă 72 de milioane de dolari şi are 10 dormitoare şi 14 băi.
În fine, cea mai ieftină dintre cele mai scumpe 10 case din lume este BootJack Ranch din Colorado, care poate fi cumpărată cu doar 68 de milioane de dolari.

 

 

 

 

17 November 2009