Debranşările continuă şi numărul apartamentelor dependente de Radet şi alte regii locale de termoficare se reduce pe zi ce trece. Vânzătorii de centrale termice estimează că în 2011 vom avea mai multe apartamente încălzite cu centrale proprii, decât rămase în vechiul sistem.

sursa foto:desteptarea.ro„Până la finele acestui an numărul apartamentelor care sunt dotate cu centrale termice murale va trece de 1,6 milioane, în timp ce numărul celor care vor rămâne branşate la sistemul centralizat de încălzire se va apropia de 1,5 milioane", a declarat Cătălin Drăguleanu, directorul de vânzări al Ariston Thermo România.

Potrivit estimărilor companiei, oraşele Târgu Jiu, Baia Mare, Reşiţa şi Turda sunt aproape complet debranşate de la sistemul centralizat de încălzire. Până la sfârşitul anului se estimează că şi în Piteşti, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Cluj Napoca şi Braşov circa 60% dintre locuinţe vor fi încălzite de centrale termice murale, depăşind astfel ponderea celor branşate la sistemul centralizat.

 

3 September 2010