Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Vânzări mai mari pentru centrele comerciale din România, în 2014

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1264

Centrele comerciale din România ar putea resimţi o creştere a vânzărilor cu aproximativ 3,5% de-a lungul acestui an, potrivit estimărilor companiei de consultanţă în management Ensight. Prognoza de uşoară creştere a salariilor şi de scădere a preţurilor duce la această concluzie, însă este posibil ca zona politică să aducă o influenţă negativă, explică analiştii.

Shopping Mallurile atrag zeci de mii de clienţi zilnic, chiar şi pe timp de criză. Ce strategii le menţin în topul preferinţelor? Activităţile de divertisment atrag clienţi, chiar şi în vremuri grele. Mallurile care au aplicat această strategie şi au diversificat opţiunile ... Centrele comerciale din Capitală şi cele din marile oraşe vor beneficia de creşteri ale vânzărilor, în 2014. Hipermarketurile din malluri vor continua să fie locurile cu cele mai mari încasări, atrăgând cei mai mulţi clienţi, ceea ce va reprezenta un avantaj şi pentru restul magazinelor.

„Centrele comerciale din România ar trebui să aibă o creştere medie a vânzărilor de circa 3,5% în acest an. Nu vom vedea aceeaşi evoluţia la toate centrele comerciale, dar cele din Bucureşti şi marile oraşe vor fi principalele beneficiare ale acestei creşteri. Estimăm un avans mai accentuat pe partea de produse alimentare, astfel că supermarketurile şi hipermarketurile vor atrage mai mulţi clienţi, ceea ce va fi bine pentru centrele comerciale în care funcţionează. Astfel şi vânzările de produse nealimentare şi de servicii se va înregistra o creştere a consumului. Pe zona de cinematograf şi petrecere a timpului liber vânzările se vor menţine constante", consideră Robert Maxim, managing partner Ensight Management Consulting.

Creşterea vânzărilor din cele mai importante centre comerciale este explicată prin majorarea salariilor - potrivit estimărilor Ensight, anul acesta, veniturile vor urca în medie cu 2,6%. În acelaşi timp, specialiştii prognozează că va continua tendinţa de scădere a preţurilor (de-a lungul lui 2013, acestea au coborât cu până la 8%). Cu toate acestea, există şi anumite rezerve, venite în special din zona politică.

„Românii vor avea mai mulţi bani în buzunar, deci vor cheltui mai mult. Ceea ce este o veste foarte bună pentru retaileri şi centrele comerciale, sperăm doar ca mediul politic să nu o de-a în bară şi să distrugă această perspectivă. Dacă vestea bună este că vom avea creştere, vestea rea este că această ţară este condusă de politicieni (aşa cum sunt şi alte ţări). Instabilitatea politică poate avea un impact direct asupra riscului de ţară şi a capacităţii sale de a se împrumuta. De asemenea, acest an este un an electoral, şi se ştie că în astfel de perioade investitorii nu fac investiţii majore şi, în plus, disputele politice nu încurajează investitorii să vină cu mulţi bani în ţară", a punctat reprezentantul Ensight Management Consulting, adăugând că, anul acesta, creşterea economică a României va fi stimulată în special de consum, nu atât de agricultură. 

CITEȘTE ȘI  Noi proiecte imobiliare în Bucureşti: câte malluri mai suportă Capitala? Mallurile bucureştene au înlocuit fabricile de altă dată, ceea ce este în concordanţă cu statutul unei capitale europene a anului 2013. ... Noi proiecte imobiliare în Bucureşti: câte malluri mai suportă Capitala?

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video