Centrul Bucureştiului, vândut la preţuri de Prima Casă. Şi totuşi, clienţii sunt puţini.

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 6919

Zona Sala Palatului este una dintre zonele care se bucură de o imagine elitistă, la nivel de analiză rezidenţială. Aşezarea centrală, accesul facil către orice punct din Bucureşti, calitatea bună a blocurilor, dar şi a vecinilor, toate acestea fac ca zona să aibă toate avantajele unui cartier bine cotat. Şi totuşi, preţurile cerute de vânzători se încadrează lejer în baremul Prima Casă. Chiar şi în aceste condiţii însă, numărul clienţilor este mic şi cazurile în care se cumpără prin programul guvernamental sunt aproape inexistente.

sursa: bucurestilive.ro Panduri, o zonă elitistă unde tranzacţiile se fac la preţuri de Prima Casă Panduri este una dintre cele mai noi zone rezidenţiale ale Bucureştiului. Cele mai multe dintre blocurile de acolo au fost construite după căderea ... Sala Palatului pare să aibă toate atuurile pentru o zonă rezidenţială, dar este ocolită de cumpărători şi foarte căutată de chiriaşi. Acest comportament a încurajat piaţa investitorilor, fie ei mici sau mari, cu atât mai mult cu cât preţurile în zonă sunt similare cu cele din cartierele muncitoreşti, care se bucură de mult mai puţine avantaje.

„Este foarte greşită percepţia potrivit căreia apartamentele din centru se vând la preţuri exorbitante. Apartamentele cu două camere în zona Sala Palatului au preţuri care pornesc de la 60.000 euro şi urcă până la 75.000 euro. Dar sunt foarte puţini clienţi care cumpără pentru a locui cu familia. Cei mai mulţi sunt investitori care cumpără pentru a închiria”, spune Lucian Anghel, reprezentant Agenţia H.

Cumpărătorii sunt acum mai precauţi în investiţii

Nici investitorii nu mai sunt la fel de generoşi pe cât obişnuiau să fie. Dacă înainte de criză, cumpărau mai multe apartamente deodată, poate chiar câteva zeci, acum cumpără câte o unitate. De asemenea, gusturile lor s-au rafinat de-a lungul timpului, iar acum nu mai cumpără orice.

Apărătorii Patriei – ideală pentru cei care nu vor nici blocuri noi, nici construcţii vechi Zona Apărătorii Patriei este compromisul pentru cei care nu îşi doresc să se mute în blocuri noi, dar nici în unele vechi. În ... Blocurile sunt, în general, toate din acelaşi an, cu mici excepţii, pe străduţe. Cele mai multe sunt construite în anii ‘60, dar sunt şi unele mult mai vechi, poate chiar din 1920-1930, incluse pe listele de risc seismic. Investitorii se feresc de ele acum, ei vor investiţii sigure, nu loterie”, continuă Lucian Anghel.

Nivelul chiriei în zonă este şi el încadrat în limitele chiriilor cerute în zone mai modeste. Pentru un apartament cu două camere, proprietarii cer circa 250-300 euro/lună. Iar acest tip de apartament este cel mai căutat, atât la vânzare, cât şi la închiriere.

„În general, apartamentele cu două camere sunt destul de micuţe: 43-45 mp, poate puţin mai mari în blocurile din planul doi. Avantajul este că aceste apartamente sunt foarte bine compartimentate”, continuă Mihai Martea, agent imobiliar Rimob.

Nivelul chiriilor este scăzut, din cauza concurenţei

Nivelul scăzut al chiriei poate fi însă explicat prin concurenţa acerbă pe acest segment.

„Sunt foarte mulţi chiriaşi, o rată mare faţă de alte cartiere. În general, sunt oameni care lucrează în multinaţionale sau companii care oferă un salariu mai mare. Doar în blocurile vechi, din 1920-1930, este mai mare rata proprietarilor, pentru că nimeni nu mai vrea să stea în acele clădiri. Problema este că sunt trecute chiar pe listele cu risc seismic”, spune oficialul Agenţiei H.

Nivelul tranzacţiilor în zonă, fie că este vorba despre vânzări sau închirieri, este rezonabil pentru această perioadă, spun cunoscătorii pieţei. Totuşi, interesul a scăzut puternic faţă de perioada dinainte de criză. Investitorii nu mai au resurse sau sunt în aşteptare. Ei vânează cel mai bun preţ posibil şi încă nu par convinşi de teoria potrivit căreia piaţa a ajuns la punctul cel mai de jos.

CITEŞTE ŞI Pajura, un cartier cochet care se vinde la preţuri mici În zona Pajura, potenţialul de creştere a motivat o listă lungă de investitori să îşi plaseze banii. Accesul facil către zona de nord a ... Pajura, un cartier cochet care se vinde la preţuri mici

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video