Centura Bucureştiului necesită 200 milioane de euro pentru a fi finalizată. Până în prezent Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România investind circa 40 milioane euro.

sursa:http://dimar.ro"Dacă vom primi, la o eventuală rectificare bugetară, 25 de milioane euro pentru sectoarele Chitila - Mogoşoaia - Otopeni - Voluntari, am putea termina 21 de kilometri care au mai rămas din aceste tronsoane. Este foarte important ca în acest an să finalizăm Centura de Nord pentru fluidizarea traficului rutier", a Marin Ionescu, directorul general adjunct din cadrul Companiei Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale citat de NewsIn.

Acesta a precizat că pe capetele Centurii pe zona de nord, de la A1 la DN7 Chitila şi de la Voluntari până la A2, tot bugetul alocat în 2010 acoperă 13% din costul exproprierilor. În ceea ce priveşte Centura de Sud a Bucureştiului, de la A1 la A2, s-a alocat pentru exproprieri, de la buget, doar 40% din costuri, ceea ce reprezintă 30 milioane lei.

"Pentru alte lucrări nici vorbă de resurse finaciare. În plus, pentru lucrările deja începute la Centura de Nord a Bucureştiului ne mai ajung banii doar până la sfârşitul lunii iunie. Ar trebui 50 de milioane de euro de la BEI pentru terminarea capetelor de nord ale centurii Bucureştiului. Dacă nu se suplimentează bugetul, lucrările ar putea fi întrerupte", a precizat Marin Ionescu. Lucrările la pasajul superior de la Otopeni, în lungime totală de 7,25 km, sunt efectuate în proporţie de 27%, acestea putând fi finalizate până la sfârşitul acestui an dacă va exista finanţarea necesară.

"Pentru Centura de Nord a Bucureştiului s-a alocat de la bugetul de stat doar 70% din necesarul prevăzut de Compania de Drumuri", a adăugat Ionescu.


23 February 2010