Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la finalul anului 2010, desi termenul de finalizare este 2011, precizand ca exista in totalitate finantarea pentru acest obiectiv.

sursa: sibiu7.comEmil Boc a spus ca se va ocupa personal ca termenele de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Sibiu sa fie respectate si chiar devansate. "Am discutat cu conducerea judetului si a orasului si le-am asigurat ca centura ocolitoare a Sibiului va fi gata pana la finalul acestui an.

Vorbim de ambele tronsoane ale centurii, dintre care primul va fi gata pana la finalul lunii august, iar cel de-al doilea va fi gata pana la 31 decembrie 2010, desi termenul normal de realizare este 2011", a afirmat Emil Boc.

Premierul a anuntat ca, primul tronson al centurii, de 14,8 kilometri, este realizat in proportie de 70 la suta, mai fiind de rezolvat probleme de infrastructura si despagubiri.

Constructia la cel de-al doilea tronson al centurii, de aproape opt kilometri, din care 2,7 kilometri in regim de autostrada, va incepe in luna februarie cu amenajarea de santier.

Potrivit premierului, costul primului tronson al centurii ocolitoare a Sibiului se ridica la 48 de milioane de euro, iar cel de-al doilea tronson costa noua milioane de euro.

"Va asigur ca exista resursele financiare pentru constructia centurii, iar la finalul acestui an sibienii vor scapa de cosmarul traficului greu", a spus Emil Boc.

 


 


 


 


 

Sursa

4 February 2010