Charlemagne asteapta finantarea pentru proiectul din BaneasaFondul de investitii European Convergence Development Company (ECDC), controlat de Charlemagne Capital, nu va putea incepe lucrarile la cladirea de birouri pe care o dezvolta in parteneriat cu Dickau Investments in Baneasa, din cauza lipsei finantarii, motiv pentru care proiectul va fi amanat pana la deschiderea unei linii de creditare."Nu avem inca nimic semnat pentru finantare, dar suntem in negocieri cu Raiffeisen Bank.

Nu vom renunta la proiect, pentru ca este intr-o locatie buna si cererea de spatii de birouri este inca mare", a declarat pentru Business Standard Dennis Selinas, reprezentantul Charlemagne Capital in Romania si director al fondurilor de investitii ECDC si ECPC (European Convergence Property Company). Pana in prezent, fondul a investit 5,2 mil. euro in Baneasa, pentru achizitionarea terenului necesar dezvoltarii imobilului de birouri. Anul trecut costul de investitie era estimat la 82 mil. euro, insa, in noile raportari ale companiei, nu s-a mai avansat nici o valoare, din cauza conditiilor actuale ale economiei.

Oficialul Charlemagne a spus ca piata locala va deveni mai atractiva pentru achizitii, in partea a doua a anului. "Inca suntem interesati de achizitii si cautam mereu noi oportunitati. Ne uitam si la dezvoltatorii care au probleme cu finantarea si cu care am putea intra in parteneriat. Randamentele investitionale in cazul achizitiilor difera in functie de zona, daca in Pipera sunt in jur de 12%, in Piata Victoriei sunt aproximativ 8%", a mentionat Selinas. ECPC, fondul dedicat achizitiilor de proprietati, nu a fost inca inchis, deoarece mai are in portofoliu un mall in Bulgaria, insa banii obtinuti din vanzarea portofoliului local catre germanii de la DEGI au fost distribuiti catre actionari.

Potrivit raportului de evaluare publicat ieri de ECDC pe Alternative Investments Market (AIM), piata administrata de bursa de valori din Londra, costul estimat in iunie 2008 pentru proiectul rezidential Asmita Gardens a crescut de la 115,7 mil. euro la 120,9 mil. euro, la sfarsitul anului trecut. Cresterea costului este pusa pe seama intarzierii termenului stabilit pentru finalizarea vanzarilor din cadrul Asmita Gardens, din noiembrie 2009 pana in noiembrie 2010.

Sursa

4 February 2009