Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Chilipiruri imobiliare, la vânzare

Publicat: | Sursa: Romania Libera | Numar afişări: 2227

Din Bulgaria până în America, întreaga lume scoate la vânzare chilipiruri imobiliare. Iar românii cu bani nu rezistă în faţa unor astfel de oferte.

Speculatori sau oameni care vor o locuinţă de vacanţă, nimeni nu poate refuza, de exemplu, o casă la ţară cu un teren imens la preţul de 37.000 de euro, aşa cum se găseşte în Ungaria.

Preţul primează

Studiile imobiliare demonstrează că preţul este cel mai important în luarea deciziei de cumpărare. Dacă preţul este tentant, locuinţa poate să fie peste graniţă. De exemplu, o casă la ţară în Ungaria, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi un teren de circa 1600 de metri pătraţi, este scoasă la vânzare cu 37.000 de euro. Atât timp cât ai acces la un agent imobiliar local, tranzacţia poate să decurgă cât se poate de lejer. „Practic, cererea de cumpărare care vine din România este trimisă partenerilor din Ungaria. Ca să poţi încheia aceste tranzacţii printr-un agent imobiliar, este de dorit ca acesta să fie local, să cunoască legislaţia locală", susţine Adrian Şişchin, directorul regional al companiei imobiliare Remax România.

Dincolo de investitori, există anumite categorii de oameni care aleg să facă astfel de tranzacţii. „Pentru cineva care doreşte să se retragă la pensie într-o localitate la ţară, cumpărarea unei proprietăţi peste graniţă continuă să rămână o opţiune deschisă. Dar pentru cineva activ în câmpul muncii din Arad, de exemplu, nu se pune problema de a se muta definitiv peste graniţă şi să se deplaseze zilnic zeci de kilometri către locul de muncă, sau eventual pentru grădiniţa şi şcoala copiilor", completează Şişchin. Iar acest lucru se explică prin faptul că distanţa între Arad şi graniţă este de aproximativ 50 km,  la care s-ar mai adăuga şi distanţa până la proprietate.

Preţuri de România în Las Vegas

Şi în restul lumii, chiar şi în cele mai exclusiviste locuri, preţurile au devenit accesibile unui român din clasa medie. În SUA, la Las Vegas, o casă de 300 de metri pătraţi care are 3 garaje, piscină, jacuzzi, cinci dormitoare, trei băi şi bucătărie complet utilată se vinde cu 210.000 de euro. În Primăverii sau Dorobanţi, acesta ar fi unul dintre cele mai mici preţuri ale zonei. În asemenea zone ale lumii însă, cumpărători nu sunt românii care vor o a doua proprietate, ci aceia care s-au mutat acolo. „Pentru marea lor majoritate, visul de a avea o proprietate a fost unul din motivele pentru care au emigrat din România. Aceştia investesc într-o proprietate, prima proprietate, imediat ce şi-o permit. În sua preţurile au scăzut substanţial şi această perioadă este oportună pentru o investitţe în prima proprietate", precizează reprezentantul companiei imobiliare.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video