Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

China a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1979

Astăzi a fost deschis circulației cel mai lung pod maritim din lume, care leagă Hong Kong de Macao și orașul chinez Zhuhai. Potrivit Reuters, podul Hong Kong – Zhuhai – Macao măsoară aproape 35 de km, la care se adaugă un tunel cu lungimea de 6,7 km.

sursa foto: https:/stirileprotv.ro/stiri/international/china-va-inaugura-cel-mai-lung-pod-maritim-din-lume-video.htmlDeocamdată, singurele vehicule care circulă pe noul pod sunt câteva autobuze, însă, în curând, vor avea acces și camioanele. În ceea ce privește vehiculele private, acestea vor avea nevoie de un permis special pentru a putea utiliza podul.

Autoritățile chineze susțin că noul pod va putea fi utilizat timp de 120 de ani și va reduce cu 60% timpul necesar parcurgerii distanței dintre cele trei orașe, scrie . Potrviti aceleiași surse, costul total al podului a fost de 14 miliarde de lire sterline, incluzând insulele artificiale și drumurile de legătură, iar lucrările au început în anul 2009.

Pentru podul care leagă fosta colonie britanică Hong Kong (în prezent teritoriu chinez autonom și un punct financiar extrem de important) de fosta colonie portugheză Macao și de orașul chinez Zhuhai, au fost folosite 420.000 de tone de oțel, adică de 60 de ori mai mult decât a fost necesar pentru ridicarea Turnului Eiffel din Paris.

Prima propunere de construire a acestui pod datează din anii `80, însă, la acea vreme guvernul colonial britanic din Hong Kong s-a opus, temându-se că dezvoltarea zonei ar fi putut apropia orașul de China comunistă.

 sursa foto: https:/www.dailymail.co.uk/news/article-6302317/Hong-Kong-Zhuhai-Macau-Bridge-Worlds-longest-sea-crossing-open-week-China.html

 

 

 

 

 

Taguri: macao, china, pod
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video