Astăzi a fost deschis circulației cel mai lung pod maritim din lume, care leagă Hong Kong de Macao și orașul chinez Zhuhai. Potrivit Reuters, podul Hong Kong – Zhuhai – Macao măsoară aproape 35 de km, la care se adaugă un tunel cu lungimea de 6,7 km.

42230-pod_china_macao.jpgDeocamdată, singurele vehicule care circulă pe noul pod sunt câteva autobuze, însă, în curând, vor avea acces și camioanele. În ceea ce privește vehiculele private, acestea vor avea nevoie de un permis special pentru a putea utiliza podul.

Autoritățile chineze susțin că noul pod va putea fi utilizat timp de 120 de ani și va reduce cu 60% timpul necesar parcurgerii distanței dintre cele trei orașe, scrie . Potrviti aceleiași surse, costul total al podului a fost de 14 miliarde de lire sterline, incluzând insulele artificiale și drumurile de legătură, iar lucrările au început în anul 2009.

Pentru podul care leagă fosta colonie britanică Hong Kong (în prezent teritoriu chinez autonom și un punct financiar extrem de important) de fosta colonie portugheză Macao și de orașul chinez Zhuhai, au fost folosite 420.000 de tone de oțel, adică de 60 de ori mai mult decât a fost necesar pentru ridicarea Turnului Eiffel din Paris.

Prima propunere de construire a acestui pod datează din anii `80, însă, la acea vreme guvernul colonial britanic din Hong Kong s-a opus, temându-se că dezvoltarea zonei ar fi putut apropia orașul de China comunistă.

 42228-pod_china_macao.jpg

 

 

 

 

 

24 October 2018