Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

China simte suflul colapsului sistemic total

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2212

Situația financiară a Chinei ține întreaga lume în suspans de o perioadă considerabilă de timp. Pentru cunoscătorii domeniului, este o chestiune de timp până când China se va prăbuși dureros. Avertismentele vin în valuri, de la cele mai prestigioase companii de consultanță financiară, ultima dintre ele fiind Bank of International Settlements. Aceasta spune că există motive serioase de îngrijorare nu doar pentru China, ci pentru sănătatea sistemului financiar global.

cadere chinaChina are credite restante cumulate de 28 de trilioane de dolari. Suma este fabuloasă: este echivalentă cu valoarea sistemului bancar al SUA, cumulat cu cel al Japoniei. Problema cea mai mare este datoria corporativă, care a ajuns la 171% din PIB, un indicator clar al faptului că urmează să explodeze bula datoriilor. Dar acesta este doar un indicator al vulnerabilității.

Prăpastia dintre credit și PIB a atins punctul de 30%, ceea ce reprezintă cea mai mare valoare înregistrată până în prezent, mult peste nivelul oricărei alte țări monitorizate. În plus, acest procent este chiar mai mare decât cel înregistrat în Asia de Est sau în SUA, înainte de prăbușirea gigantului Lehman Brothers”, se arată în ultimul raport al Bank of International Settlements.

Un alt reper este faptul că oprice procent depășește 10% este de luat în calcul pentru o monitorizare atentă. Totodată, volumul total al creditelor a ajuns la 255% din PIB la sfârșitul anului trecut, în creștere cu 107% în ultimii opt ani. Acest ritm de creștere este nesustenabil, dar continuă să crească la fel de rapid. Se vorbește despre când, nu dacă, se va prăbuși China, iar lumea întreagă ar trebui să se pregătească pentru acest moment.

Există motive de îngrijorare serioase în privința sănătății sistemului financiar global. Piețele sunt foarte sensibile la fiecare schimbare în politica monetară, din cauza ratelor negative ale dobânzii și a achizițiilor de obligațiuni de către băncile centrale. Uneori, este nevoie doar de un indiciu al unei posibile schimbări pentru a bloca piețele”, se arată în raportul citat.

Și Fondul Monetar Internațional a avertizat că nivelurile datoriilor se află într-un punct alarmant și că ar trebui căutate soluții imediat. Soluțiile sunt însă greu de găsit, în ciuda faptului că autoritățile oferă promisiuni de stabilitate. Mai mult, în ciuda aparențelor liniștite ale oficialilor chinezi, întreaga lume vuiește la zvonul că o persoană aflată într-o poziție înaltă în stat, poate chiar președintele, avertizează că datoriile acumulate riscă să arunce țara într-o criză financiară sistemică. Se face apel astfel la încetarea stimulentelor reflexive pentru ca boom-ul economic să se mențină de fiecare dată când încetinește creșterea economică.

CITEȘTE ȘI:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video