Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Chinezii şi-au construit propriul Paris (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3524

Copiile „made in China” au devenit ceva banal în orice domeniu, dar chinezii trec la următorul nivel: execută replici ale oraşelor cu istorie şi renume. Parisul din China se află la aproape 9.700 kilometri de capitala Franţei şi se numeşte Tianducheng. Deşi are propriul Turn Eiffel, fântâni şi clădiri ce seamănă izbitor cu cele pariziene, rezultatul este un oraş-fantomă.

Chinezii şi-au construit propriul ParisÎn estul Chinei, în provincia Zhejiang, există o clonă a spectaculosului Paris. Construcţia oraşului Tianducheng a început în anul 2007, iar dezvoltatorii se aşteptau să primească laude internaţionale şi se pregăteau deja să fie asaltaţi de locuitori şi turişti. În schimb, au investit sume impresionante într-un oraş-fantomă, notează presa locală.

AFLĂ CUM:  Cel mai bogat om de afaceri din China a fondat un imperiu imobiliar în doar 20 ani Averea celui mai bogat chinez depăşeşte 14,2 miliarde dolari, iar mare parte din aceasta este generată de un imperiu imobiliar. Wang Jianlin este ... Cel mai bogat om de afaceri din China a fondat un imperiu imobiliar în doar 20 ani

Tianducheng are propriul său Turn Eiffel, cu o înălţime de circa 91 metri, respectiv de mai bine de trei ori mai mic decât originalul din Franţa (324 metri). În jurul acestei copii de metal, a fost dezvoltată o zonă rezidenţială, cu clădiri cu aer parizian şi fântâni asemănătoare cu cele din Oraşul Luminilor. Deşi se aseamănă izbitor cu Parisul, oraşului din estul Chinei îi lipsesc multe faţă de original – inclusiv locuitorii. Deşi aici ar putea trăi peste 10.000 oameni, Tianducheng este nelocuit, în mare parte. Analiştii atribuie această problemă locaţiei nefireşti, oraşul fiind înconjurat cu precădere de zone rurale, ferme şi drumuri neasfaltate.

Oraşele „made in China”, un obicei străvechi reluat recent

Cu toate că pare un obicei ciudat în ochii occidentalilor, tendinţa de a recrea aşezări importante din alte colţuri ale lumii există încă de pe vremea dinastiilor. Chinezii au hotărât să reia acest obicei odată cu înflorirea economică a ultimilor ani şi plănuiesc să ridice, în partea continentală a Chinei, mai multe replici ale unor oraşe cu greutate în istorie.

Tianducheng nu este singura copie a unei metropole cu faimă mondială, chinezii au mai construit copii după oraşe din Italia, Germania sau Anglia, însă au avut o soartă similară – au devenit oraşe-fantomă, construcţii uriaşe fără locuitori, investiţii în van. Numeroşi specialişti internaţionali susţin că astfel de aşezări părăsite sunt o demonstraţie concretă a situaţiei lamentabile în care se află sectorul imobiliar din China. La polul opus, există voci care susţin că aceste oraşe vor deveni „zone metropolitane înfloritoare” cât de curând, deoarece China trece printr-un proces de urbanizare ce se va întinde pe o lungă perioadă.

NU RATA:  Banii asiatici, salvarea Europei. Cum întâmpină România investitorii chinezi? China are toate şansele să depăşească SUA, iar cât de curând am putea asista la o schimbare de putere la nivel mondial. Europa ... Banii asiatici, salvarea Europei. Cum întâmpină România investitorii chinezi?


 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video