Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Chiriaş în apartament nou sau în bloc vechi?

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4077

Apartamentele noi au devenit mai căutate, în ultimii ani, de către cumpărători. Raportul calitate-preţ este, în cele mai multe situaţii, mai avantajos în comparaţie cu locuinţele construite în perioada comunistă. Însă situaţia se schimbă, atunci când analizăm piaţa chiriilor. Apartamentele vechi sunt, în continuare, în topul preferinţelor chiriaşilor, dar nu atât din proprie dorinţă, cât obligaţi de conjunctură.

Chiriaş în apartament nou sau în bloc vechi?Preferinţele chiriaşilor s-au schimbat în ultimii ani, spun consultanţii imobiliari. În urma recentelor experienţe economice, Criteriile după care îşi cumpără bucureştenii case Perioada de criză a schimbat multe în preferinţele cumpărătorilor. Dacă a adus un lucru bun, acesta este că românii cântăresc atent ... românii au devenit mai cumpătaţi, analizează cu atenţie ofertele imobiliare, inclusiv atunci când caută să îşi închirieze o locuinţă.

„Cele mai importante criterii de alegere a unei locuinţe de închiriat sunt reprezentate de preţ şi zonă. Fiind vorba de o perioadă limitată petrecută în apartamentul închiriat, este mai puţin important dacă acesta se află într-un bloc nou sau vechi. Sigur că, până la urmă, orice chiriaş caută să îmbine cât mai bine aceste aspecte, iar apartamentul ideal ar fi cât mai modern, într-o construcţie recentă, într-o zonă cât mai bună, la un preţ de închiriere cât mai mic”, spune Răzvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro.

Apartamentele noi vin la pachet cu numeroase facilităţi, dar şi cu nişte costuri în plus

Când vine vorba de închirierea unui apartament, preţul este principalul criteriu al românului obişnuit. Clienţii cu un buget limitat caută, în primul rând, să se încadreze strict în banii alocaţi, abia apoi se uită la zona în care este amplasată locuinţa sau la cum arată aceasta.  Și cum apartamentele din blocuri construite în ultimii ani Cum selectezi un chiriaş de calitate? Cei mai mulţi proprietari caută un chiriaş în cercul de cunoştinţe, de teama că un străin ar putea fi iresponsabil sau neserios. Sentimentul de ... se oferă spre închiriere cu preţuri simţitor mai mari decât cele din construcţiile de peste 30 ani, ansamblurile rezidenţiale nu sunt foarte căutate de chiriaşii cu buget mic sau mediu.

„În general, apartamentele noi sunt închiriate de către cei care au venituri mari, de către clienţii care caută ceva special – români cu funcţii înalte, dar mai ales străini din top management. Locuinţele din ansamblurile noi vin la pachet cu multe facilităţi, dar şi cu nişte costuri în plus, de care clienţii cu buget mediu se sperie”, spune un agent imobiliar specializat pe acest segment de piată.

Ce motive ai să stai cu chirie atunci când deţii propriul apartament? Când stai într-un apartament de două camere cu un copil de aproape doi ani şi încă unul pe drum, spaţiul poate deveni brusc mult ... Avantajele închirierii unui apartament într-un bloc nou sunt, evident, legate de confort: interiorul apartamentului este modern, scara blocului este primitoare, lifturile strălucesc, instalaţiile nu ridică probleme, reparaţiile generale nu sunt necesare. Însă toate acestea au un preţ, pe care puţini chiriaşi şi-l permit, spun consultanţii imobiliari.

Preţ de închiriere al apartamentelor din blocuri noi, listate pe IMOPEDIA.ro

  • Garsoniere – de la 170 euro/lună (pentru o locuinţă în zona Republica), ajungând la 600 euro/lună, (pentru o locuinţă în zona Romană)
  • Apartamente cu două camere – de la 250 euro/lună (pentru o  locuinţă în Pipera) şi până la 1.800 euro/lună (pentru o locuinţă în Dorobanţi)
  • Apartamente cu trei camere – de la 300 euro/lună (pentru o locuinţă în Giurgiului) şi până la 3.600 euro/lună (pentru o locuinţă pe şoseaua Nordului)

Pe de altă parte, criza imobiliară a făcut ca numeroase apartamente noi să fie acum oferite spre închiriere contra unui preţ accesibil, însă cele mai multe fac parte din ansambluri rezidenţiale situate spre periferia oraşului. În general, acestea se adresează chiriaşilor care lucrează în zonele respective sau care deţin maşină.

Blocurile vechi au avantajul că sunt situate în apropierea staţiilor de metrou, tramvai sau autobuz

Pe lângă faptul că au un preţ de închiriere în general mai mic, locuinţele din blocurile vechi sunt atractive şi datorită faptului că sunt amplasate în apropierea mijloacelor de transport în comun. De asemenea, construcţiile ridicate acum câteva zeci de ani au mai mereu prin apropiere parcuri şi instituţii de învăţământ, precum şi mici magazine, farmacii sau alte spaţii comerciale utile.

„Zona rămâne unul dintre cele mai importante criterii care stau la baza preţului unei oferte pe segmentul rezidenţial", spune Adrian Şişchin, director regional RE/MAX.

Preţ de închiriere al apartamentelor din imobile vechi, listate pe IMOPEDIA.ro:

  • Garsoniere – chiria porneşte de la 100 euro/lună (pentru o garsonieră în cartierul Tei) şi ajunge până la 500 euro/lună (pentru o locuinţă în zona Dacia)
  • Apartamente cu două camere – de la 160 euro/lună (pentru o locuinţă pe Bd. Brâncoveanu) şi ajunge la 1.800 euro/lună (pentru o locuinţă în Băneasa)
  • Apartamente cu trei camere – de la 220 euro/lună (pentru o locuinţă în Titan) şi ajunge la 2.500 euro/lună (pentru o locuinţă în zona Universitate)

Dar locuinţele vechi vin la pachet cu o serie de neplăceri, însă cei mai mulţi chiriaşi sunt deja obişnuiţi şi le privesc ca pe o normalitate. Este de notorietate lipsa locurilor de parcare din zonele dezvoltate cu mulţi ani în urmă, precum şi aglomeraţia de la orele de vârf. În plus, aspectul construcţiilor este incomparabil cu cel al clădirilor noi, iar în multe cazuri, calitatea tubulaturii, a lifturilor sau a instalaţiilor electrice lasă de dorit.

 

CITEȘTE ȘI:  Moft sau necesitate? Geamurile cu auto-curăţare, izolare termică sau acustică, tentante pentru proprietarii de case Sticla are nenumărate proprietăţi, influenţând confortul căminului, astfel că înainte de a alege un tip de sticlă este necesară o ... Moft sau necesitate? Geamurile cu auto-curăţare, izolare termică sau acustică, tentante pentru proprietarii de case

 
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video