Chiriasii nu pot cumpara locuintele ANL din Capitala intrucat Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a trecut terenurile aferente blocurilor din domeniul public in cel privat al statului, dar si cererea pentru aceste apartamente este scazuta, potrivit primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, relateaza Mediafax.

15979-1294759172.jpg"Ca sa poata fi cumparate locuintele ANL, terenul trebuie trecut din domeniul public al statului catre domeniul privat, si aceasta se face printr-o hotarare a Consiliului Municipiului Bucuresti.

Din pacate, desi s-au facut destule solicitari de catre primariile de sector, nu exista o asemenea hotarare", a afirmat Ontanu.

Totodata, el a adaugat ca "nu prea exista cereri" de cumparare a locuintelor ANL din partea chiriasilor.

"In sectorul 2 sunt vreo 10 cereri de cumparare. Preturile nu sunt mari, daca ne uitam pe piata. Practic, in absenta acestei hotarari, locuintele ANL nu se pot vinde nicarieri in Bucuresti, chiar daca oamenii ar vrea sa le cumpere", a mai spus Ontanu.

El a inaugurat marti, impreuna cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, 69 de locuinte construite prin ANL in cartierul Colentina.

Udrea a afirmat ca anul trecut s-au vandut doar circa 40 de locuinte ANL, dintr-un total de 5.000 de cereri, intrucat procedurile dureaza mult si autoritatile locale prefera sa incaseze banii din chirii decat sa vanda aceste locuinte.


Sursa

12 January 2011