Locatarii blocurilor dezvoltate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) ar trebui ca după cinci ani de la primirea locuinţelor să fie obligaţi să le elibereze, dacă nu doresc să le cumpere, a declarat directorul adjunct al ANL, Liviu Marchiş.

15272-blocuri_anl_sector_6_19dee24777.jpgOficialului nu i se pare firesc ca aceia care au beneficiat de o locuinţă ANL să se considere „norocoşii soartei", în timp ce numai la Bistriţa sunt peste 2.000 de cereri în aşteptare din partea tinerilor care nu au împlinit încă 35 de ani.

„Familiile au primit o repartiţie, au trecut 10 ani, au blocat apartamentul respectiv, plătesc o chirie simbolică şi atunci nu au niciun interes să se mişte de acolo. Iar, în momentul în care vii cu variante, primeşti o reacţie dură din partea dânşilor", a spus directorul adjunct al instituţiei.

Liviu Marchiş a arătat că anul viitor ar putea apare o hotărâre de guvern care să modifice criteriile de acordare a locuinţelor ANL, astfel încât aceste locuinţe să nu devină unele sociale.
„Am ajuns acum ca 70% dintre chiriaşi - poate spun prea mult - sunt cazuri sociale. Atunci ne mirăm că nu pot să cumpere acum, nu-şi pot plăti chiria - ne învârtim undeva într-un cerc", a explicat Marchiş.



Sursa

23 November 2010