Pretentiile proprietarilor de birouri au scazut drastic dupa ce companiile amanat eventualele extinderi anul trecut, astfel ca tranzactiile de inchiriere au scazut cu 60%.

sursa:www.biroudearhitectura.ro"Anul 2009 a fost unul de incertitudine si consider ca 2010 va fi tot un an al chiriasilor, dar pe fondul livrarilor slabe anuntate pentru anul viitor, consider ca trendul se va inversa, astfel ca proprietarii de cladiri plasate bine, cu o specificatie tehnica buna, vor fi avantajati", spune Horatiu Florescu, presedintele firmei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank.

Florescu, 35 de ani, este cel mai prolific broker de pe piata spatiilor de birouri. In anii de boom ai pietei imobiliare consultantul incasa onorarii de 6-7 milioane de euro in dreptul firmei Colliers (unde a lucrat timp de zece ani - nred.), in timp ce veniturile personale puteau depasi un milion de euro, potrivit informatiilor din piata.

 

Imobiliarele si implicit segmentul de birouri au suferit un recul puternic in ultimii doi ani, iar afacerile consultantilor au inceput sa scada in egala masura.


Sursa

13 January 2010