Potrivit datelor ANAF, persoanele fizice din Bucureşti au închiriat anul trecut aproape 84.000 de imobile "cu acte în regulă" şi au încasat venituri brute de 304 mil. euro. Pentru aceste venituri au fost plătite impozite de circa 33-35 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF, pornind de la o cotă de impozitare de 16% sau 12% pentru veniturile din închiriarea proprietăţilor.

16437-apartamente-cristina-nichit.jpgPe de altă parte, consultanţii spun că din cele 850.000 de locuinţe din Bucureşti aproximativ 130.000 sunt închiriate, astfel că în evidenţele ANAF figurează cu contracte de închiriere circa jumătate dintre locuinţele ocupate efectiv de chiriaşi.

Circa jumătate dintre locuinţele închiriate în Bucureşti nu sunt înregistrate la Administraţia Financiară, fapt ce înseamnă o "gaură" anuală de aproximativ 30 de milioane de euro în bugetul de venituri al Administraţiilor Financiare, arată o analiză ZF

Întrebaţi cu privire la măsurile luate pentru combaterea evaziunii realizate prin închirierea unor locuinţe fără forme legale, reprezentanţii ANAF nu au furnizat niciun fel de informaţii.


Sursa

14 February 2011