Ieftinire. Tarifele locuintelor de lux din Bucuresti au scazut cu 24% fata de anul 2008, iar tendinta se pastreaza.

sursa:romanialibera.roPe segmentul de lux al locuintelor din Capitala, anul 2009 a adus scaderi ale valorilor chiriilor cu aproximativ 24%, comparativ cu situatia din anul precedent.

Potrivit unei analize de piata realizate de agentia imobiliara Luxury International, semestrul doi al anului in curs a insemnat o scadere cu 10-15% fata de primele sase luni ale anului.

Zonele in care proprietarii imobilelor de lux au redus cel mai putin chiriile sunt Floreasca, Primaverii si zona Baneasa-Pipera.

In zona Baneasa-Pipera, un chirias plateste pentru o locuinta cu patru camere intre 1.700 euro si 2.500 euro pe luna. Pe de alta parte, cele mai mari scaderi au fost inregistrate in zonele Dorobanti, Herastrau si Kiseleff. Potrivit calculelor facute de reprezentantii Luxury International, criza economica a taiat cu 1.000-1.500 euro chiria unei locuinte de lux din Dorobanti.

Aceeasi situatie se inregistreaza si in zona Herastrau, unde chiriasii platesc cu 34% mai putin fata de anul 2008. Cea mai scumpa zona din Capitala ramane zona Aviatorilor-Kiseleff, unde chiria lunara a unei locuinte cu patru camere porneste de la 3.000 euro si poate ajunge la 4.500 euro.




Sursa

19 November 2009