Chiriile si preturile de vanzare din cele mai scumpe zone rezidentiale din Capitala


Hot News - 05.05.2006
 

Zonele rezidentiale consacrate, respectiv zonele aferente bulevardelor mari precum Primaverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff au un nivel al chiriilor si preturilor de vanzare foarte ridicat, iar acest nivel este usor in crestere datorita ofertei din ce in ce mai reduse, potrivit agentiei imobiliare Eurisko.

Zona Aviatorilor-Primaverii detine cele mai ridicate preturi medii de vanzare, respectiv 2.150 euro pe metru patrat construit (fara TVA), iar cele mai mari chirii sunt in zona Kiseleff, cu 4.200 euro pe proprietate.

Potrivit Eurisko, zona Primaverii-Aviatorilor este preferata atat pentru vanzare cat si pentru inchiriere datorita fapului ca ofera in primul rand multa securitate, fiind usor de remarcat paza existenta la tot pasul datorita resedintelor prezidentiale si diplomatice dar si contsructii de inalta calitate, spatii verzi si exsitenta cluburilor si restaurantelor de lux.

Zona Primaverii-Aviatorilor este cea mai scumpa zona rezidentiala din Bucuresti. Daca in anul 2004, pretul mediu pe metrul patrat construit se situa la nivelul de 1.580 de euro, anul trecut acesta a crescut la 2.150 euro pe metru patrat construit, fara TVA. Nivelul chiriilor spatiilor rezidentiale din aceasta zona a urcat de la 3.570 euro in 2004 pana la 3.812 euro anul trecut.

In privinta chiriilor, cel mai ridicat nivel al acestora se inregistreaza in zona Kiseleff, unde nivelul chiriilor a ajuns in 2005 la 4.200 de euro pe spatiu residential, in crestere cu 125 de euro fata de nivelul chiriei din anul anterior. Preturile de vanzare, insa, sunt putin mai scazute decat in zona Primaverii-Aviatorilor, dar tot in crestere.

Astfel, anul trecut, pretul mediu pe mediu patrat construit se situa la nivelul de 1.875 euro, in crestere cu 400 de euro fata de valoarea din anul anterior.

Zona Kiseleff se invecineaza cu Parcul Herastrau si Arcul de Triumf si este reprezentata in special de vile spatioase de o arhitectura deosebita. Securitatea, linistea si proximitatea zonei fata de centrul orasului reprezinta un plus.

Articol integral in Hot News

A.V.
Hot News

5 May 2006