Cele mai multe contracte de închiriere vor fi renegociate în jos în 2010. Supraoferta din piaţă face greoaie o eventuală stabilizare a chiriilor cerute de proprietarii de apartamente.

foto:adevarul.roDupă un an 2009 în care valoarea chiriilor a înregistrat un picaj de peste 30%, agenţii sunt mai precauţi în ceea ce priveşte estimările. Optimismul acestora constă acum în valori mai mici în ceea ce priveşte scăderile din piaţă.

Mulţi dintre ei cad de acord asupra unor valori de descreştere de aproximativ 10%. „Într-o proiecţie a ofertei pe anul 2010, aceasta va înregistra o uşoară creştere, limitată fiind de portofoliul redus al apartamentelor, în special a celor din ansamblurile rezidenţiale nou construite. Cererea, în schimb, se va reduce", spune Marian Chiosa-Rotaru, managing partener în cadrul Centrului de Investiţii Imobiliare.

Contractele de închiriere, în special cele care se apropie de perioada de încheiere, vor fi renegociate în 2010 în jos. „Pe o piaţă atât de volatilă este greu să faci estimări, dar sigur vor fi uşoare scăderi în primul semestru, care probabil se vor regla în a doua parte a anului", afirmă Cristian Daniel Clenciu, general manager CDC Imobiliare Grup.

Sursa

11 January 2010