Aproximativ cinci companii cer falimentul firmei de construcţii Arcom S.A., companie al cărei acţionar este în proporţie de 71% omul de afaceri George Becali, potrivit dosarelor înregistrate la Tribunalul Bucureşti până în prezent.

Cinci companii cer falimentul firmei de construcţii Arcom la care este acţionar şi Gigi BecaliAstfel, prima care a depus dosar pentru deschiderea insolvenţei Arcom, la Tribunalul Bucureşti, a fost producătorul şi transportatorul de beton şi beton pompat, Readymix România, în data de 27 ianuarie 2009, apoi a urmat în data de 18 februarie 2009, compania de amenajări interioare L&L Prof Construct.

Printre firmele care cer falimentul se mai numără şi Conizol, Vartaco Comimpex printr-un dosar care datează din 21 mai anul curent, precum şi ultima companie care a depus dosarul, în data de 29 mai, M.G.B Ambient.

De asemenea, până acum au mai cerut falimentul aceleiaşi firme de construcţii companiile Romproed, Peri România, Marmur Art şi Xenia, însă dosarele depuse de acestea au fost încheiate sau soluţionate.

Unul dintre acţionarii Arcom S.A , potrivit declaraţiei de avere, este omul de afaceri George Becali, care deţine 71% din acţiunile companiei.

De asemenea, acesta deţine acţiuni la Romes SA (59%), FC Steaua (26%), UM Drăgăşani (90%) şi Avicola Iaşi (69%).

 

Sursa

11 June 2009