Profil. Cei care opteaza pentru programul guvernamental sunt tineri cu studii superioare, care lucreaza la companii de renume. Femeile reprezinta majoritatea.

http://www.romanialibera.ro/a163896/cine-alege-prima-casa.htmlTipologia persoanelor care aleg sa acceseze Programul "Prima Casa" a fost conturata de reprezentantii companiei EuroMetropola.

Ei spun ca este vorba despre persoane cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, casatorite, cu studii universitare, cu venituri de 2.500-4.000 de lei lunar, care activeaza in companii de notorietate, in domenii precum IT, financiar-bancar, medical sau auto.

Surpriza consta in impactul puternic avut asupra publicului feminin

De altfel, de la debutul programului pana in prezent, EuroMetropola a inregistrat un numar insemnat de cereri pentru apartamente cu doua camere care sa se incadreze intr-un buget de 65.000-100.000 de euro si aproximativ 80% din potentialii clienti pentru "Prima Casa" sunt femei.

"Multi tineri s-au grabit"

Daniel Zamfirescu, consultant imobiliar al agentiei Perfect House, este de parere ca multi dintre tinerii care au accesat un credit pentru a-si achizitiona o locuinta prin acest program s-au grabit, deoarece era de asteptat ca multi proprietari sa urce brusc pretul imediat dupa lansarea programului.

"Multi tineri care nu aveau contractate alte credite au considerat ca acesta este cel mai potrivit moment pentru a lua un imprumut ipotecar si nu au asteptat ceva vreme pentru a observa ce se va intampla cu piata imobiliara", adauga consultantul.


Sursa

4 September 2009