Fondul britanic de investitii City Capital Property Limited a achizitionat, la inceputul lunii ianuarie, cladirea de birouri in care isi are sediul operatorul de servicii de comunicatii prin cablu UPC Romania, de la compania M&C Development, valoarea tranzactiei fiind de circa 10 milioane euro.

Randamentul obtinut de fondul de investitii prin achizitionarea imobilului este de 7,25%, potrivit datelor furnizate de compania de servicii imobilare CB Richard Ellis, care a intermediat tranzactia. Imobilul este localizat in zona de nord a Bucurestiului, langa parcul Herastrau, si are o suprafata totala de aproape 6.000 de metri patrati, din care 3.300 de metri patrati reprezinta suprafata inchiriabila.

Proiectul este structurat pe sase niveluri superioare, doua subterane si aproximativ 60 de locuri de parcare. Cladirea este ocupata in prezent de compania UPC Romania, cu activitati in domeniul comunicatiilor prin cablu si satelit, care a inchiriat toata suprafata imobilului in anul 2005. Din acest motiv imobilul a fost denumit UPC Building. City Capital Property Limited este administrat de compania City Capital Corporation Limited, cu sediul in Londra.

Sursa

29 January 2007