Centrul comercial City Mall, intrat în faliment, nu şi-a găsit cumpărător nici la cea de-a cincea licitaţie organizată, în condiţiile în care Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), lichidatorul proiectului, nu a vândut niciun caiet de sarcini pentru participarea la licitaţia propriu-zisă programată pentru vineri, la un preţ de pornire de 21 mil. euro.

19506-citymall-sm.jpgPreţul solicitat era cu peste 35% mai mic decât cel de la prima licitaţie, organizată în luna martie, şi cu 80% mai mic decât cel plătit de un grup australian în 2006, când mallul era evaluat la peste 100 mil. euro.

Vor regreta investitorii că nu au cumpărat mallul la acest preţ? "Nu mă pot pronunţa. Consider că acesta era preţul corect", spune Andrei Cionca, partener al CITR.

Compania va schimba strategia de valorificare a activului şi îşi propune să negocieze preţul direct cu investitorii interesaţi. Cel mai mare creditor al mallului intrat în faliment este banca UniCredit, cu o expunere de peste 35 mil. euro pe acest proiect, cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi şi o parcare de 800 de locuri.

Preţul solicitat pe acest mall a ajuns comparabil cu cel al unui apartament vechi din Bucureşti, circa 1.000 de euro/metrul pătrat închiriabil, dar concurenţa din zonă şi rezultatele financiare ale retailerilor au ţinut deocamdată investitorii la distanţă.

City Mall este un proiect finalizat în 2005, având printre chiriaşi Billa, Primăvara, Domo, Sprider Stores, precum şi un cinematograf Citiplex.


Sursa

30 June 2011