Locuitorii cartierului studențesc din orașul german Dresda și-au personalizat clădirile într-un mod aparte. Fațada care a devenit faimoasă în întreaga lume nu este o încântare doar pentru ochi, ci și pentru urechi. Pe timp ploios, clădirea se transformă într-un veritabil instrument muzical, datorită unui ingenios sistem de jgheaburi și burlane.

36319-3.jpgÎn cartierul stundențesc al orașului german Dresda, chiriașii artiști au conceput un proiect plin de culoare care a făcut înconjurul lumii – Pasajul Kunsthof, o încantare nu doar pentru ochi, ci și pentru urechi. Fațadele clădirilor au fost renovate și pictate urmând diferite tematici, însă una dintre construcții se transformă într-un adevărat instrument muzical, cu ajutorul ploii.

Creat de sculptorița Annette Paul și de designerii Cristoph Rossner și Andre Tempel, proiectul „Curtea Elementelor” a devenit o adevărată atracție turistică. Unul dintre zidurile clădirii este zugrăvit în culori vibrante de verde și albastru, fiind acoperit cu un sistem de jgheaburi și burlane în formă de instrumente muzicale, așezate în zig-zag. Dar sistemul nu este doar „de fațadă”: când plouă, apa se adună treptat în burlane și produce sunete muzicale subtile.

VEZI ȘI: Top 10 – Cele mai colorate orașe din lume

Aceasta nu este singura clădire ce atrage privirile din zonă – vizitatorii pot admira Ferma animalelor (o clădire pe care sunt pictate animale din savană), Curtea Metamorfozelor, Curtea Luminii (pereții clădirii sunt acoperiți cu oglinzi de siferite forme, dimensiuni și înclinații, ce produc o varietate de reflecții) și Curtea creaturilor mistice (clădire pe care sunt ilustrate animale mitice și figuri fantastice).

NU RATA: Top 10 – Cele mai ingenioase sculpturi din lume

 

7 February 2015