Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Prima clădire din lume acoperită cu plante perene: un zgârie-nori cu locuințe, de aproape 120 metri (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3799

Clădirile viitorului, construite în prezent – primul bloc din lume acoperit cu plante verzi tot timpul anului va fi ridicat în orașul elvețian Lausanne. Considerat a fi o pădure verticală, proiectul îi aparține unui arhitect italian preocupat de construcțiile prietenoase cu mediul înconjurător. Denumit „Turnul Cedrilor”, zgârie-noriul va conține în mare parte locuințe, dar va avea și spații de birouri.

Prima clădire din lume acoperită cu plante perene: un zgârie-nori cu locuințe, de aproape 120 metriCei care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor verzi știu că inovația este trebuie să fie una dintre cele mai importante caracteristici ale unui proiect. Plecând de la această idee, arhitectul italian Stefano Boeri și-a propus să ridice un bloc de locuințe în orașul elvețian Lausanne, construcție ce nu se va remarca doar prin înălțime, ci și prin imaginea verde, de-a lungul întregului an. Cu o înălțime de 117 metri, turnul rezidențial cu 36 de etaje se va numi „La Tour des Cedres” (trad: Turnul Cedrilor).

Clădirea și fațada sa vor găzdui peste 100 de copaci, 6.000 de arbuști și 18.000 de plante, întinse pe o suprafață verde de mai bine de 3.000 de metri pătrați. Arbuștii de cedru au fost aleși datorită longevității și abilității de a face față condițiilor climatice severe. Plantele vor proteja locuințele de vântul puternic, praf, precum și de poluarea fonică, oferind totodată o imagine mult mai plăcută întregului oraș.

Amplasat în districtul Chavannes-Près-Renens, turnul va conține apartamente cu două, trei, patru și cinci dormitoare, precum și spații de birouri, o sală de fitness și un restaurant cu vedere panoramică, la ultimul etaj al clădirii. Potrivit termenelor actuale, clădirea va fi inaugurată în anul 2017.

„Cu ajutorul Turnului Cedrilor voi avea oportunitatea de a realiza o clădire obișnuită, dar care va reuși să aibă un rol important în peisajul orașului Lausanne. Este un moment deosebit, deoarece arhitectura reușește să introducă biodiversitatea speciilor vegetale în mijlocul unui oraș european important. Datorită formei și culorilor schimbătoare ale arbuștilor de-a lungul anotimpurilor, Turnul ar putea deveni unul dintre cele mai importante simboluri de pe marginea Lacului Geneva. Un astfel de proiect va face din Lausanne un oraș cu o atitudine aparte în peisajul global, în vremuri în care sustenabilitatea și biodiversitatea sunt preocupări întâlnite în toate colțurile lumii”, a declarat arhitectul Stefano Boeri pentru publicațiile internaționale.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video