Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a considerat, la controlul de luni, că imobilul Cathedral Plaza, de lângă Catedrala Sf. Iosif, este în legalitate.

Confirmarea legalităţii vine după ce, în luna iunie, Curtea de Apel Ploieşti a admis recursurile declarate de primarul sectorului 1 şi de firma Millennium Building Development la sentinţa Tribunalului Dâmboviţa privind anularea autorizaţiei de construcţie a complexului de birouri.

Funcţia statului, de garant al legalităţii în domeniul construcţiilor, este exercitată de ISC. Inspecţia de ieri a ISC a avut drept scop controlul modului în care se derulează lucrările şi conformitatea documentaţiei cu normele legale şi de siguranţă în vigoare, precum şi respectarea cadrului tehnico-organizatoric.

Verificarea a avut loc pe fondul obiecţiilor, declaraţiilor şi contestaţiilor făcute în ultima vreme privitoare la legalitatea dreptului companiei Millennium Building Development de a continua lucrările la proiectul Cathedral Plaza.

Merită reamintit aici că între firma de mai sus şi proiectul Millennium Business Center de lângă Biserica Armenească este doar o simplă coincidenţă de nume.

Sursa

4 November 2009