Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Clădiri banale, transformate spectaculos: artiștii urbani însuflețesc pereții monocromi (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2034

Blocurile monotone pot deveni opere de artă, ce pot ridica nivelul turismului. O demonstrează un sătuc din Franța, a cărui faimă a depășit granițele datorită telentului unui artist ce realizează picturi murale. Împreună cu echipa sa, Patrick Commecy a transformat spectaculos fațadele clădirilor, arătând că arta poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

În sătucul francez Aurec-sur-Loire, arta urbană este admirată și îmbrățișată chiar și de cei mai în vârstă localnici, datorită talentatului Patrick CommecyCele mai multe desene de tip graffiti sunt privite drept acte de vandalism, în majoritatea orașelor. În sătucul francez Aurec-sur-Loire, lucrurile nu stau așa: arta urbană este admirată și îmbrățișată chiar și de cei mai în vârstă localnici, datorită talentatului Patrick Commecy. Împreună cu echipa sa de artiști, acesta a transformat clădiri banale în adevărate opere de artă. Motiv de mândrie pentru proprietari, picturile care înfrumusețează blocurile au reușit chiar să ridice nivelul turismului.

„Am auzit că sunt mai multe orășele în Franța ale căror clădiri au fost înfrumusețate de Patrick Commecy. Noi am vizitat niște prieteni în Lyon, așa ne-a fost la îndemână să mergem în Aurec-sur-Loire (n.r.: distanța este de 80 km). Au obținut un rezultat spectaculos acolo, mi se pare că a înfrumusețat atât de mult localitatea, parcă a dat viață clădirilor. Iar localnicii sunt atât de mândri de blocurile lor și amabili cu turiștii, dispuși să dea detalii despre fiecare scenă pictată și personalități desenate. Este uimitor cât de mult poate ridica arta calitatea vieții”, ne spune Adina M., o turistă româncă impresionată de arta urbană.

Picturile hiperrealiste îmbracă blocuri rezidențiale, cafenele, școli, patiserii și orice fel de clădiri, indiferent de scopul lor. Mulți privitori spun că, la o primă vedere, imaginea pare atât de reală încât creează confuzie, fiind dificil să diferențieze un copac adevărat de unul pictat.

„Graffiti-ul nu trebuie să fie privit ca o formă de artă underground, el poate fi o soluție excelentă pentru înfrumusețarea unor clădiri, atâta vreme cât subiectele alese nu sunt controversate. Și la noi sunt o sumedenie de oameni talentați, iar iubitorii de frumos așteaptă cu interes o astfel de inițiativă și din partea autorităților române”, punctează arhitectul Ioana Vlascău.

Patrick Commecy realizează picturi murale de la sfârșitul anilor ’70, când a fondat primul grup de artiști pasionați de artă murală, intitulat „Orașul Creației”. Deși locuiește în Viena, acesta se deplasează în toată Europa pentru a înfrumuseța clădiri. Artistul spune că preferă să realizeze picturi murale decât comenzi pentru muzee: „Practic una dintre cele mai vechi profesii din lume – dintotdeauna, în toate civilizațiile, oamenii au pictat pe pereți. În prezent, folosesc picturile mele ca instrument de comunicare urbană și sunt încântat când aud că munca mea reușește să îmbunătățească viața oamenilor”, a declarat artistul.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video