Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Clienţii cu bani au prins curaj

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3162

A reapărut interesul pentru apartamentele cu preţuri peste medie şi pentru imobilele situate în zone centrale. Cu toate că piaţa rezidenţială din Bucureşti continuă să fie dominată de cererea pentru Cu cât au scăzut preţurile locuinţelor vechi într-un an? Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au înregistrat pe întreg anul 2010 o scădere în medie de aproximativ 10%, o valoare ... locuinţe vechi, care atrag aproape 70% dintre clienţi, uşor-uşor începe să crească iar interesul pentru Ce tip de apartamente s-au devalorizat mai mult de la declanşarea crizei: cele vechi sau cele noi? Apartamentele noi şi cele vechi au cunoscut în ultimii ani aproximativ acelaşi ritm de devalorizare, arată o analiză imopedia.ro care a luat ... Ce tip de apartamente s-au devalorizat mai mult de la declanşarea crizei: cele vechi sau cele noi? Apartamentele noi şi cele vechi au cunoscut în ultimii ani aproximativ acelaşi ritm de devalorizare, arată o analiză imopedia.ro care a luat ... locuinţele noi cu amplasări bune.

sursa: clubafaceri.roDintre potenţialii clienţi, aproape o treime urmărește proiectele noi, arată o analiză imopedia.ro efectuată în primul trimestru din 2011.

Ce tip de apartamente s-au devalorizat mai mult de la declanşarea crizei: cele vechi sau cele noi? Apartamentele noi şi cele vechi au cunoscut în ultimii ani aproximativ acelaşi ritm de devalorizare, arată o analiză imopedia.ro care a luat ... Ce tip de apartamente s-au devalorizat mai mult de la declanşarea crizei: cele vechi sau cele noi? Apartamentele noi şi cele vechi au cunoscut în ultimii ani aproximativ acelaşi ritm de devalorizare, arată o analiză imopedia.ro care a luat ... Preţurile locuinţelor noi au scăzut până la acest moment, ele ajungând să fie accesibile unor oameni care au nişte venituri consistente. Nu prea se mai construieşte. S-au finalizat multe dintre proiectele care erau în lucru la începutul crizei şi au început oamenii să le vadă. Deşi s-au dat în folosinţă multe blocuri, ofertele nu sunt de dumping. Adică oamenii se aşteptau să fie criză şi un apartament de trei camere în Unirii să fie mai jos de 100.000 euro. Nu s-a întâmplat acest lucru. Acum şi-au dat seama că dezvoltatorii rămaşi şi-au rezolvat problemele cu băncile şi nu mai scad preţurile. Cei care sunt în piaţă şi vor să cumpere, nu prea au alternative" declară un consultant imobiliar pentru IMOPEDIA.ro

Din punct de vedere al bugetelor pentru piaţa nouă, cererea stă astfel:
• 20% caută locuinţe sub 60.000 euro
• 14% caută apartamente între 60.000 şi 70 000 euro
• 23% alocă bugete între 70.000 şi 80 000 euro
• 36% vor locuinţe între 80.000 şi 90 000 euro
• 7% sunt interesaţi de apartamente peste 90.000 euro

„Este interesant de observat procentul majoritar, 59% pentru apartamente cu preţuri cuprinse între 70.000 şi 90 000 euro. Vorbim de clienţi care înţeleg valoarea unui apartament nou, într-un complex rezidenţial şi care, cel mai probabil, nu se bazează pe credite bancare pentru finanţarea achiziţiei. Aceştia dispun de sume mai mari pentru avans şi apelează la soluţii alternative pentru finanţare - ratele la dezvoltator" afirmă Răzvan Muntean, general manager imopedia.ro.

Criteriile după care îşi cumpără bucureştenii case Perioada de criză a schimbat multe în preferinţele cumpărătorilor. Dacă a adus un lucru bun, acesta este că românii cântăresc atent ... Profilul cumpărătorului

Nu susţine nimeni că apartamentele în ansamblurile rezidenţiale care miros a nou sunt accesibile oricui. Conform specialiştilor, românii din clasa de mijloc, cu vârste între 35-40 de ani, consideră că acum este cel mai bun moment pentru a-şi achiziţiona o locuinţă. Unii dintre ei aleg în această perioadă să treacă de la un apartament mai mic la unul mai mare.

„Aici vorbim de middle management în general, personal din cadrul băncilor, al companiilor locale şi multinaţionale, cei din managementul românesc de mijloc" comentează reprezentantul agentiei imobiliare..

Comportamentul clienţilor e total diferit astăzi. Nu se mai cumpără cu aceeaşi efervescenţă ca în 2008, ci cumpărătorii chibzuiesc ceva vreme înaintea unei achiziţii.

„Deşi durează ceva timp din momentul hotărârii până la tranzacţia propriu-zisă, sunt şi apartamente care se vând relativ repede dacă au un preţ bun" declară Florin Alecu, reprezentantul agenţie Octogon Plus.

Cu toate că românii au învăţat multe din Criza de dinainte de criză: anii în care apartamentele costau 10.000 dolari şi profiturile erau colosale Profituri de 500% pe an, oameni rămaşi pe drumuri din cauza legislaţiei ambigue şi apartamente de câteva mii de dolari. Sună a junglă ... criza prin care încă trecem, cumpărătorii şi-au păstrat o oarecare inocenţă. După cum susţin cei care lucrează în domeniu, clientul actual nu este numai selectiv, ci şi foarte influenţabil.

„La ora actuală, cumpărătorul şi-a schimbat puţin mentalitatea. Crede tot ce se spune pe la televizor, lucruri care uneori sunt departe de realitate. Un client care are 40.000 euro, bazat pe speculaţiile din presă cum că piaţa ar fi total blocată, are impresia că îşi poate cumpăra un apartament de două camere într-o zonă foarte bună. Lucrurile nu stau tocmai aşa. Se negociază, dar clienţii cu banii jos care vor un discount uriaş nu mai sunt luaţi în seamă. Piaţa şi-a mai revenit, dar lumea nu crede" mai spune reprezentantul Octogon Plus.

Atracţie reînviată pentru zonele centrale

Potrivit studiului imopedia.ro, cumpărătorii care caută apartamente noi se uită cu precădere spre zonele centrale.
• 35% caută în IMOPEDIA.ro: Top cele mai ieftine garsoniere din buricul Bucureştiului În zonele cele mai bune ale Capitalei, adică în cartiere precum Aviatorilor, Primăverii, Cotroceni sau Dorobanţi putem găsi astăzi ... zone centrale
• 22% merg în zona de Est
• 15% sunt interesaţi de Magnaţii care deţin nordul Bucureştiului. În Top 3: Becali, Popoviciu, Ţiriac Nordul Bucureştiului a fost un soi de Mecca a investiţiilor imobiliare înainte de criză. Cine nu avea terenuri acolo, nu exista pe harta celor ... Nord
• 14% caută în Sud
• 14% merg în Vest

„Pot să confirm faptul că este un interes mare pentru zona centrală la momentul acesta. Pentru că Studiu Darian: Cu cât au scăzut preţurile locuinţelor în 2010 faţă de 2008? Preţurile în euro ale locuinţelor vechi din Bucureşti au scăzut în ultimii doi ani cu peste 50%, în timp ce la nivel naţional se ... preţurile au scăzut de aşa natură încât sunt permisibile, plus că toţi cei care au avut apartamente în zonele limitrofe şi-au luat acolo doar pentru că nu îşi permiteau. Toată lumea ar vrea să stea în centru!" susţine consultantul imobiliar.

Nu este de neglijat nici că zona de est este pe locul doi în topul preferinţelor. Dar este explicabil: Estul are cea mai bogată ofertă pentru cei cu venituri mai mici, spun analiştii imobiliari. De exemplu, cel mai mare dezvoltator român are concentrate toate ansamblurile în zona de est.

„În zona de est sunt locuinţe ieftine, iar oamenii sunt atraşi de preţ. Foarte mulţi încă îşi doresc să cumpere cu Prima Casă 4, un program hulit dar dorit Băncile nu agrează neapărat Prima Casă 4 în condiţiile actuale, dar nici nu pot trăi fără ea. Motiv pentru care multe vor adera la acest ... programul Prima Casă şi trebuie să se încadreze în suma aceea. Aşa că oferta diversificată din zona de est le satisface nevoile" spune Mariana Solovei, reprezentant Apulum 94.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video