Peste 500 de familii care au achiziţionat apartamente în proiectul Planorama, aflat în insolvenţă, contestă raportul administratorului judiciar, pe care îl acuză de lipsă de profesionalism, şi cer instituţiilor statului să se implice în rezolvarea acestei situaţii.

15154-planorama.jpg"Administratorul judiciar provizoriu Ion Constantin a notificat noi termene pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor împotriva debitoarei Euro Habitat. Aceasta presupune o prelungire de 64 de zile, cu mult peste perioada maximă legală de 30 de zile şi reprezintă o încălcare gravă a art. 62 alin. 2 din Legea nr. 85/2006", precizează comunicatul Asociaţiei Cumpărătorilor din Ansamblul Imobiliar Planorama.

Clienţii Planorama spun că administratorul judiciar nu a anunţat judecătorul sindic că este suspendat din calitatea de practician în insolvenţă la data numirii sale, inducându-l pe acesta în eroare. În plus, membrii Asociaţiei Cumpărătorilor din Ansamblul Imobiliar Planorama îl acuză pe Ion Constantin că a ajuns la concluzia falsă potrivit căreia cea mai mare parte din eşecul proiectului revine clienţilor care au reziliat contractele sau care nu au vrut să mai continue plăţile şi nu realitatea: proiectul nu a fost finalizat la termenele promise, iar dezvoltatorul nu a oferit o perspectivă asupra finalizării acestuia.

"Această contestaţie este necesară şi pentru a fi susţinuta cererea de înlocuire a administratorului judiciar provizoriu, din cauza lipsei de profesionalism a acestuia şi a conduitei discreţionare şi profund părtinitoare în favoarea creditoarei EuroHabitat. De asemenea, solicităm sprijinul instituţiilor Statului Român şi a Administraţiei Publice Locale şi implicarea acestora în rezolvarea unei situaţii cu implicaţii şi consecinţe sociale grave pentru un număr de peste 500 de familii", se arată în comunicatul asociaţiei.

Dezvoltatorul Euro Habitat a lansat în 2005 proiectul Planorama, care cuprindea patru blocuri, cu un total de 1.104 apartamente, dintre care primele ar fi trebui predate în vara lui 2007.


18 November 2010