Bancile ofera credite mai ieftine celor care isi incaseaza salariul intr-un cont deschis la banca de la care doresc sa obtina credit. Pot obtine beneficii suplimentare, precum reduceri de dobanda, comisioane, sau pot contracta imprumutul pe perioade mai lungi.

sursa:romanialibera.roPrintre bancile care favorizeaza clientii deja existenti se numara BCR, Volksbank, OTP Bank sau UniCredit Tiriac Bank. Volksbank a reinceput sa acorde credite populatiei in vara lui 2009, dupa o pauza de mai bine de 6 luni, insa incearca sa atraga in principal clienti care sa isi mute toate conturile la banca. Ei beneficiaza de dobanzi reduse cu 1% fata de oferta standard.

Solicitantii care achizitioneaza si un pachet de servicii de cont curent obtin o reducere suplimentara de inca 1,75 procente la marja de dobanda, aplicata peste Euribor sau Robor. La BCR, clientii care au un istoric cu banca de minimum 6 luni sau au mai avut in trecut credite la BCR, primesc dobanzi reduse cu pana la 2,5% la creditele de nevoi personale fara ipoteca.

De asemenea, solicitantii cu istoric pot contracta creditele pe maximum 10 ani, in timp ce clientii noi pot obtine finantare pe cel mult 5 ani. Tot la BCR, clientii care isi vireaza salariul lunar intr-un cont nu trebuie sa mai prezinte adeverinta de venit daca solicita un imprumut.


Sursa

3 March 2010