Lindab Romania, compania care a livrat faţada şi acoperişul Cluj Arena, a dezvoltat o culoare specială pentru acest proiect, denumită Onyx White Pearl Effect Gold. Datorită structurii microscopice, materialul îşi schimbă culoarea în funcţie de ambient, unghiul de incidenţă al luminii şi perioada zilei.

21877-untitled-1.jpg„Este prima livrare de materiale în nuanţe sidefate din România pentru o construcţie de asemenea anvergură. Stadionul oferă un adevărat spectacol prin însăşi construcţia lui, cu linii fluide, schimbări de volum şi texturi diferite, iar faţadele şi învelitoarea completează show-ul prin schimbarea nuanţelor şi a coloritului în funcţie de momentul zilei, starea vremii sau iluminare", a declarat Ioan Fărcaş, marketing manager Lindab România.

Producătorul de structuri metalice a livrat pentru Cluj Arena tabla fălţuită din oţel pentru acoperiş, tabla perforată din aluminiu pentru faţadele împletite de la peluze şi casetele de faţadă din aluminiu perforat pentru tribune.

Cluj Arena a fost inaugurat pe 1 octombrie 2011. Stadionul este construit la standarde UEFA şi FIFA şi are 30.596 de locuri. Investiţia totală în acest proiect se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro. Constructorul stadionului este un consorţiu format din companiile ACI, Transilvania Construcţii, Con-A Sibiu, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct şi DAS Engineering, la care se adaugă biroul de proiectare Dico şi tiganas şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Grupul Lindab a contribuit şi la platformele sportive ce vor fi folosite la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra. Una dintre facilităţile în care este implicat Lindab este terenul de baschet, care va fi cea mai mare construcţie provizorie din lume. Compania va livra grinzile din oţel furnizate pentru soluţiile de pereţi.


Sursa

9 November 2011