Modernizarea Aeroportului Henri Coandă din Bucureşti pare una seculară, după numeroasele amânări ale diferitelor etape de proiect. Între timp, alte aeroporturi din ţară par să fi prins reţeta modernizării şi încearcă să o aplice la concurenţă directă cu proiectul din Capitală. Astfel, Aeroportul din Cluj este următorul pe această listă, cu un proiect de dezvoltare de două milioane euro.

24396-aeroportul-cluj-napoca.jpgAeroportul Internaţional din Cluj Napoca este într-o permanentă schimbare. Momentan, se lucrează la o nouă pistă, cu o lungime de 3.500 m, care va fi un punct de plecare pentru dezvoltarea unui nou centru intermodal pentru pasageri şi marfă. În paralel, aeroportul lucrează la un proiect de infrastructură care să conecteze actualele terminale de pasageri şi serviciile oferite la reţeaua de cale ferată pentru călători, precum şi realizarea unei legături de transport marfă între reţeaua feroviară şi terminalul cargo propus.

Totul este bugetat la două milioane euro, iar proiectul ar trebui să fie finanţat jumătate din fonduri europene nerambursabile, jumătate din fondurile proprii ale aeroportului. Ministerul Transporturilor şi-a dat deja avizul pentru finanţare europeană.

CITEŞTE ŞI Aeroportul Băneasa, o miză imobiliară de sute de milioane de euro

 

18 April 2012