Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

CNI se grăbește să termine trei stadioane pentru Euro2020. Reabilitarea și extinderea sediului Serviciului de Ambulanță București – Ilfov – pe lista de așteptare

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 842

În anul 2018, Compania Națională de Investiții (CNI) a cheltuit 94% din bugetul alocat, reprezentând aproape 365 de milioane de lei. Cu toate acestea, compania a finalizat doar 76 dintre cele 484 de obiectivele pentru care a primit finanțare.

sursa foto: http:/www.ziare.com/constanta/stiri-actualitate/manuela-irina-patrascoiu-realeasa-in-functia-de-administrator-si-presedinte-al-consiliului-de-administratie-al-cni-sa-7039919Astfel, realizările CNI în 2018 includ trei bazine de înot (Arad, Giurgiu și Focșani), 12 săli de sport, un complex sportiv construit în Turnu Măgurele, 48 de așezăminte culturale și un cinematograf (ridicat în Petroșani).

Tot anul trecut CNI a încheiat 145 de contracte privind noi obiective de investiții. Practic, în prezent sunt contractate și aflate în diferite etape de implementare 295 de obiective. Printre acestea se numără șapte unități sanitare din mediul urban, șapte complexuri sportive (inclusiv trei dintre stadioanele necesare infrastructurii Euro2020: Steaua, Arcul de Triumf și Rapid), 11 sisteme integrate de apă și canalizare, patru instituții de învățământ superior de stat și 67 de săli de sport.

Totodată, la 31 decembrie 2018, CNI avea în lucru peste 550 de obiective de investiții, aflate în diverse stadii privind documentația în vederea promovării indicatorilor tehnico-economici. Dintre acestea, amintim de finanțarea a 30 de cămine studențești care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat, din 13 orașe cu centre universitare. În acest moment, sunt contractate serviciile de proiectare pentru 16 obiective de investiții din cele 30, astfel încât să fie avizați indicatorii tehnico-economici și, ulterior, să fie demarată procedura de achiziție publică pentru lucrările de execuție”, arată raportul de activitate publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Potrivit aceluiași document, Stadionul Dinamo (necesar infrastructurii Euro2020), sălile polivalente de la Timișoara, Suceava și Turda, consolidarea, reabilitarea și extinderea sediului Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, relocarea Spitalului Agrippa Ionescu (mun. București), consolidarea pavilionului administrativ al ISU Dolj (mun. Craiova, jud. Dolj), dar și Opera Română din mun. Craiova (jud. Dolj) se numără printre investițiile majore care se aflau în curs de promovare la finalul anului trecut.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video